En Sıcak Konular

İkinci tur oylama başladı

4 Ağustos 2009 16:10 tsi
İkinci tur oylama başladı Meclis'de seçim heyecanı... TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanını seçmek üzere toplantı ve ilk oylama yapıldı. 5 adayın yartıştığı oylamanın sonuçları şöyle:

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, yeterli çoğunluğun bulunduğunu bildirerek, birleşimi açtı. Akşener, özel gündemle toplanan Genel Kurulun, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri seçimini yapacağını belirterek, Başkanlığın sunuşlarını okuttu.

30. kez Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirilecek olan bugünkü birleşimde, birinci ve ikinci tur oylamalar yapılacak.


İLK TUR SONUÇLARI
AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin (315), CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici (96), MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata (76), DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan (25) ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç (11) oy aldı...
TBMM Başkanlığı için AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç aday oldu.

TBMM Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte 2'sinin oyu (367), üçüncü turda salt çoğunluk (276) aranacak. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak.

Dördüncü turda en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.

315 OY ŞAHİN'E YETMİYOR

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı seçiminin ilk turunda adaylar, üçte iki çoğunluğa (367) ulaşamadı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, oy tasnif işlemi tamamlanmasının ardından ilk tur oylama sonucunu açıkladı. Buna göre ilk tur oylamaya 535 milletvekili katıldı. Oylamada, Ak Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin 315, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 96, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata 70, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan 25 ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç 11 oy aldı. 12 oy boş çıktı, 6 oy da geçersiz sayıldı.

Akşener, Meclis Başkanı adaylarından hiçbirinin, ilk tur oylamada gerekli üçte iki çoğunluğa (367 oya) ulaşamadığını bildirerek, 2 tur oylamaya geçilmeden birleşime 10 dakika ara verdiğini söyledi.

İKİNCİ TUR OYLAMAYA GEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, Meclis başkanı seçiminin ilk turunda adaylardan hiçbiri 367 oya ulaşmayınca, ikinci tur oylamaya geçildi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ilk tur seçimin sonuçlanmasından sonra verdiği 10 dakikalık aranın ardından birleşimi yeniden açtı. Akşener, ilk tur oylamada seçilebilmek için üçte iki çoğunluk (367) sağlanamadığı için 2. tur oylama yapılacağını duyurdu.

İkinci turun gizli oylamasına Adana ili milletvekillerinden başlandı.

Meclis başkanı seçilebilmek için bu turda da üye tam sayısının en üz üçte ikisinin oyunu almak gerekiyor.



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs