En Sıcak Konular

Bahçeli-TÜSİAD: PKK gerginliği

0 0 0000 00:00 tsi
Bahçeli-TÜSİAD: PKK gerginliği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “PKK'nın hedeflerini benimsiyorlarsa parti kursunlar" eleştirisine TÜSİAD’dan sert yanıt geldi. Başkanlığa veda eden Ömer Sabancı, "Bir siyaset adamı sözlerinin nereye gideceğini, hangi dinamikleri

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 37’inci Genel Kurulu’nda yapılan konuşmaların önemli bir bölümü gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ayrılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine de yanıt verildi. TÜSİAD’ın son raporuyla PKK’nın siyasallaşma projelerine sahip çıktığını savunan Bahçeli’ye yanıtı Başkanlığa veda eden Ömer Sabancı verdi. Sabancı, bir siyaset adımının sözlerinin nereye gideceğini düşünerek konuşması gerektiğini vurgularken, "Siyasetcilerimizden daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz" dedi.

Saldırı demokrasiye: TÜSİAD genel kurulunda son kez başkan olarak konuşan Ömer Sabancı, önceliği Hrant Dink’e verdi. "Hrant Dink’in öldürülmesi, Türkiye’nin siyasal cinayetlerle çalkalandığı dönemleri herkesin zihninde yeniden canlandırdı" diyen Sabancı, şöyle konuştu: "Bu cinayet yaratabileceği sonuçlar dikkate alındığında, ilk planda ortaya çıkan görüntü ne olursa olsun, bireysel bir tepkinin eyleme dönüşmesi olarak değerlendirilmemeli. Saldırının Türkiye’nin dünyadaki pozisyonunu değiştirmeye yönelik sonuçlar doğurmaya çok elverişli olduğu açık. Bu saldırı, esas olarak demokrasi ve fikir özgürlüğü alanlarında gerçekleşen kazanımları geri çevirmeyi, Türkiye’nin Batı dünyasından koparılarak içine kapanmasını sağlamayı isteyenlerin, uzun süredir aradıkları dış koşulları yaratabilir.”

Bizim ilkesel konumumuz: Demokrasinin TÜSİAD için hiçbir zaman önemli siyasi konulara "müdahale" olarak gündeme getirilmediğini vurgulayan Sabancı, "Bizim için ilkesel bir konudur. Piyasa ekonomisinin kalıcılığını sağlama izninin toplumsal uzlaşma kanalları açık geniş katılımlı çoğulcu demokratik bir yapı zorunludur" dedi. Sabancı, "Sürecin düz bir ilerleme çizgisi izlemeyeceğini biliyoruz. Mevcut statükoyu değiştirmeyi ve iktidarını paylaşmayı istemeyen kesimler nezdinde bir direnç yaratacaktır" diye konuştu. "Yeri gelmişken bir parti başkanının yaptığı açıklamaya değinmek istiyorum" diyerek, adını anmadan TÜSİAD’ın PKK’nın siyasallaşma projelerine sahip çıktığını söyleyen Bahçeli’ye yanıt veren Sabancı, şöyle konuştu: "Bir siyaset adamı sözlerini nereye gideceğini, hangi dinamikleri etkileyeceğini düşünerek konuşmalıdır. Siyasetçilerimizden daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz."

İlk iş 301’den kurtulmak olmalı

ÖMER Sabancı, "Demokrasi ve kazanımlarına sahip çıkmak istiyorsak, ilk iş 301. maddenin ve yerleşik uygulamalarının yarattığı utançtan kendimizi kurtarmaktır" derken , yapılması gereken diğer işleri söyle sıraladı: "Demokratikleşme çabalarımızın kağıt üzerinde kalmaması için yargı sistemimizde köklü bir reform belirlenmesi ve seçim sisteminin yönetim sistemi kadar temsilde adaleti de sağlayacak biçimde değiştirilmesi."

’Omuz omuza mücadele’ çağrısı yaptı, ’hoşçakalın’ dedi

TÜRKİYE’yi içe kapatmak isteyenlere karşı daha açık daha, demokratik refah seviye, daha yüksek bir gelecek için omuz omuza mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Ömer Sabancı, "Dileriz içinde yaşadığımız dönemde, bizi her gün yeni bir cendereye sokan gelişmeler, gelecekle ilgili umut ve beklentilerimize gölge düşürmesin. Türkiye, içinde bulunduğu çağın gereklerine uygun bir gelişme çizgisi tutturabilsin" dedi. "Yapacak işimiz çok, kaybedecek vaktimiz yok" diyen Sabancı, konuşmasını "Hoşçakalın" diye tamamladı ve üyeler uzun süre alkışladı.



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs