En Sıcak Konular

CHP Şahin'e randevu vermedi

4 Ağustos 2009 13:43 tsi
Meclis Başkanlığı'na aday olan AKP'li Mehmet Ali Şahin destek turlarına çıktı. Ancak CHP "grup toplantısı" gerekçesiyle Şahin'e randevu vermedi.

AKP'nin dün Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği Adalet eski Bakanı ehmet Ali Şahin, adaylığı için partiler arası destek turlarına çıktı. Kendisine destek istemek için ilk olarak ana muhalefet partisi CHP'den randevu talep eden Şahin, buradan eli boş döndü.

CHP, Şahin'e parti içi yoğunluktan dolayı randevu vermedi.

DSP'YE TEŞEKKÜR VE MESAJ
Şahin daha sonra DSP'yi ziyaret etti. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi'yi parti genel merkezinde ziyaret eden Şahin, seçilmesi halinde herkese eşit mesafede olan, tarafsız bir başkan profili çizmeye gayret edeceğini söyledi.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı'nın ardından bir milletvekili olarak göreve devam ettiğini, bundan da son derece memnunluk duyduğunu ancak şimdi yeni ve onurlu bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

TBMM'nin başkanlık görevini kendisine tebliğ etmesi halinde DSP'li milletvekillerinin kendisinden beklentilerini öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Şahin, sıkışık bir zamanda da bir araya gelmeye olanak sağladıkları için DSP'ye teşekkür etti.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi de TBMM başkan adaylarının kamuoyuna açıklanmasının son güne bırakılmasını demokrasi açısından doğru bulmadıklarını söyledi. Yasamanın, güçler ayrılığında önemli bir kuvvet olduğunu vurgulayan Erçelebi, ''Biz bu sürecin biraz daha rahat bir ortamda olmasını isterdik ama öyle olmadı'' dedi.

Şahin'in bakanlık dönemlerinde bir devlet adamı hassasiyetiyle hareket ettiğini, TBMM Başkanı seçilmesi durumunda da bu görevi layıkıyla yapacağını düşündüklerini belirten Erçelebi, DSP'li milletvekilleriyle saat 14.00'te TBMM'de bir araya geleceğini ve Şahin'in ziyaretini bu toplantıda değerlendireceklerini söyledi. Erçelebi, DSP'nin, demokrasi ve uzlaşma kültürünün gelişmesinden yana olduğu için Şahin'in ziyaretini olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Erçelebi, DSP'nin milletvekili sayısı dolayısıyla TBMM'de grup toplantısı yapamadığını hatırlatarak, yeni dönemde gerçekleştirilecek düzenleme ile kendilerine gösterilecek bir salonda haftada bir gün bu toplantıyı gerçekleştirebilmeyi arzu ettiklerini bildirdi. DSP'nin uzlaşma komisyonunda da yer almasını istediklerini anlatan Erçelebi, ''Mecliste bir grubu bulunan partiler tiyatrosu oynanıyor. Dolayısıyla dar alanda kısa paslaşmalarla işler gidiyor. Sanki grubu olmayan partiler Meclis'in dışındaymış gibi bir algılama var, biz bundan son derece rahatsızız'' diye konuştu.

Erçelebi ayrıca yasalara ilişkin genel kuruldaki görüşmelerde en azından genele ilişkin bölümde grubu bulunmayan partiler adına da konuşma yapılması için yasal düzenlemeye gidilmesini talep etti.
Şahin de Meclis Başkanı seçilmesi halinde bu talepleri değerlendirmeye alacağını söyledi.

"GRUP TOPLANTISI NEDENİYLE CHP'YLE GÖRÜŞME İMKANI OLMADI"
Mehmet Ali Şahin, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını dileyerek, ''Meclis başkanlığı son derece önemli ve hassas bir görevdir. O nedenle seçilmem halinde elimden geldiği kadar herkese eşit mesafede olmaya, tarafsız bir başkan profili çizmeye gayret edeceğim. Sizlerin de bu konudaki destek ve önerileriniz bana yol gösterecek'' diye konuştu.

DSP'nin ardından DTP'yi de ziyaret edeceğini kaydeden Şahin, ''CHP, grup toplantıları olduğu için bugün görüşmenin mümkün olmadığını ifade ettiler. Ben de saygıyla karşıladım ama bunu bile değerlendirmiş olmaları, böyle bir nezaketi göstermiş olmaları da benim için son derece saygındır. MHP'den henüz bir cevap alamdım ama saat 15.00'e kadar bir görüşme imkanı sağlanırsa onları da ziyaret edeceğim. Saat 15.00'te de meclisteyiz. Milletvekili arkadaşlarımız ne derse o olacak'' dedi.

BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK 5 ADAYDAN SADECE BİRİ BAĞIMSIZ
TBMM Başkanlığı için başvuru süresi gün gece saat 24.00 itibariyle sona erdi. TBMM Başkanlığı için AKP Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan aday olurken, daha önce Meclis Başkanlığı yapan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de aday oldu.

TBMM Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte 2'sinin oyu (367), üçüncü turda salt çoğunluk (276) aranacak. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak.
Dördüncü turda en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs