En Sıcak Konular

Alemdaroğlu'nun avukatı Çetinbaş, savunmasını sürdürdü

4 Ağustos 2009 13:32 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasının 103. duruşmasının öğleden önceki bölümünde tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş savunmasını sürdürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada konuşan Çetinbaş, Danıştay üyelerine saldırı davasının, bu dava ile birleştirildiğini hatırlatarak, iki dava arasındaki bağlantının hangi delillerle açıklanacağını sordu.

Çetinbaş, iki davanın birleştirilmesinin Danıştay sanıklarının ceza almalarının gecikmesinde önemli rol oynayacağını ifade ederek, ''Ergenekon'' iddianamesinde, rahip Santoro, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi cinayetlerinin de yer aldığını anımsattı. Bu cinayetlerin somut ve hukuki delillere dayandırılmadan iddianameye konulduğunu ileri süren Çetinbaş, rahip Santoro cinayetinde, Glock marka silah kullanması sebebiyle ''Ergenekon'' davası ile bağlantı kurulduğunu iddia etti.

Hrant Dink cinayetinin de Türk milletine sürülen kara bir leke olduğunu belirten Çetinbaş, Danıştay'a saldırı olayında da delillerin toplanması konusunda sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi.

Metin Çetinbaş, Osman Yıldırım'ın ''Ergenekon'' davasında tanık, Danıştay üyelerine saldırı davasında ise sanık olduğunu anımsatarak, ''Bir davada bir kişi hem tanık, hem sanık olamaz. Bunu hukukla açıklayamazsınız'' dedi.

Avukat Çetinbaş, ''Ergenekon'' davası ile Danıştay üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılara ilişkin davanın ayrılması talebini yineledi.

Bu arada, Danıştay üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanığı Alparslan Arslan'ın sanık yoklaması yapılana kadar duruşma salonunda hazır bulunduğu, yoklama başlamadan önce de kendi istediği ile salondan ayrıldığı görüldü.
 
aa



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs