En Sıcak Konular

Deli planı bozan uzman görüşü

4 Ağustos 2009 09:02 tsi
Deli planı bozan uzman görüşü 
Ankara Numune Hastanesi'nin Danıştay davası hükümlüsü Osman Yıldırım hakkında verdiği 'psikolojik sorunları nedeniyle gözetim altında tutulmalı' raporu tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bazı kesimler raporun Yıldırım'ın akıl sağlığının yerinde olmadığını gösterildiğini savunuyor. Ancak uzmanlar, teşhis konulmayan raporun Yıldırım'ın sağlıklı olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Danıştay saldırısı mahkûmu Osman Yıldırım'ın askerlikteki bakaya davası sebebiyle sevk edildiği Ankara Numune Hastanesi'nin verdiği rapor kamuoyunda tartışılıyor. Numune Hastanesi, 'yatılı kalınacak gözlem servisi olmadığı için bu üniteye sahip bir birimin karar vermesinin uygun olacağı'nı rapor etti. Adlî Tıp uzmanı psikiyatristlere göre Yıldırım'a bir hastalık teşhisi konulmamış olması sağlıklı olduğunu gösteriyor. Adlî Tıp Kurumu üyesi bir psikiyatri uzmanı, Numune Hastanesi'nin 'psikolojik sorunları var' tespitinde bulunmasını ise şöyle değerlendirdi: "Numune Hastanesi raporunda bir teşhis yok. Bir hastalık tanısı konulmamış. Muayenede bir teşhis konulmamış veya konulamamış olması sağlıklı olduğunu gösteriyor. Psikolojik sorunları var demek psikiyatride bir teşhis anlamına gelmiyor."

Danıştay saldırısı gibi büyük olaylarda kişiler hakkında karar vermek için ayakta muayenenin yeterli olmadığına dikkat çeken uzmanlar, yatılı olarak gözlem yoluyla karar verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlar, "Numune Hastanesi'nde gözlem ünitesi yok. Bu yüzden hastane Yıldırım hakkında bir karar vermeyip Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi veya Adlî Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi gibi bu ünitenin karar vermesini istemiş." şeklinde konuşuyor. Süreç ise şöyle anlatılıyor: "Bu raporu alınca mahkemenin yapacağı iş gözlem ünitesi olan Adlî Tıp Kurumu gibi bir kuruma yeniden sevk istemek olur. Bu durumda Yıldırım kuruma gelir ve en az 15 gün kurumda yatılı olarak kalır. Ondan sonra cezai ehliyetinin olup olmadığına karar verilir."

HASTANEYE SEVKİ MAHKEME İSTEDİ

Gaziantep 10. Asliye Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı hükümlüsü Osman Yıldırım'ı, asker kaçağı olduğu gerekçesiyle bakaya davasından yargılıyor. Gaziantep'teki mahkeme Osman Yıldırım'ın cezai ehliyetinin olup olmadığını öğrenmek için talepte bulundu. Yıldırım, Ankara Numune Hastanesi psikiyatri servisine sevk edildi. Burada yapılan kontroller sonrası hastanenin Yıldırım'a, 'gözetim altında tutulmalı' şeklinde rapor verdiği belirtiliyor. Yıldırım, Danıştay saldırısındaki rolünü ve Ergenekon davası sanıklarıyla aralarındaki bağı itiraf etmişti. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ve Danıştay saldırısına katıldığını anlatmıştı. Kendilerini azmettirenin de Ergenekon tutuklusu Veli Küçük ve Muzaffer Tekin olduğunu ileri sürmüştü. 

samanyoluhaber



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs