En Sıcak Konular

Ertosun’un delili sahte imzalı mı?

4 Ağustos 2009 08:46 tsi
Ertosun’un delili sahte imzalı mı? 

HSYK üyesi Ertosun’un Sabancı cinayeti zanlısı Duyar’ı konuşturmadığı iddiasına karşı gösterdiği belgedeki imza kafa karıştırdı. Çünkü...

Çünkü Duyar’ın diğer resmi belgelerdeki imzaları çok farklı!

Sabancı suikastinin kilit ismi Mustafa Duyar’la ilgili Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi ve dönemin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun’un kendini savunmak için dağıttığı dilekçedeki imzayla, Duyar’ın geçmişte attığı imzaların birbirinden tamamen farklı olduğu ortaya çıktı.

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’un etrafında başlayan tartışmalar çercevesinde Mustafa Duyar cinayeti tekrar gündeme geldi. Ertosun geçen hafta yaptığı basın toplantısında, gazeteci Can Dündar’ın, “Mustafa Duyar’la görüşmeme Adalet Bakanı izin verdi Ali Suat Ertosun izin vermedi” iddiasına cevap verdi.

15 SAYFADA İMZA AYNI 16’NCISI FARKLI!

Ertosun, Duyar’la Dündar’ın görüşmelerine izin vermediğini doğrularken, gerekçe olarak Duyar’ın röportaj için para talep ettiğini belirten bir belge gösterdi. Bu belgede imza ile Duyar’ın daha önceki resmi belgelerde kullandığı imzaları arasında büyük bir fark olduğu ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şubesi’nde şahitler önünde 07.01.1997 tarihinde verdiği 15 sayfalık ifadesinde Mustafa Duyar, her sayfaya tek tek imza attı. Duyar’ın 15 sayfada bulunan 15 imzası da birbirinin aynı. Bu imzalar Mustafa Duyar isminin el yazısıyla yazılmış biçimi şeklinde. Ancak, Ertosun’un gazetelere dağıttığı ve Can Dündar röportajına izin vermeme gerekçesini açıklamak için kullandığı dilekçede ise tamamen farklı bir imza var. Bu imza önceki 15 imzasından farklı olarak, “M” harfinden sonra nokta konularak “Duyar” yazıyor ve üstü çizilerek tamamlanıyor. 

DUYAR ‘PARA İSTEDİ’ SAVUNMASI

Ertosun’un geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı ile açığa çıkan dilekçe, 8 Ocak 1999 tarihini taşıyor. Dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “TV programı yapımcısı Can Dündar’ın benimle yapmak istediği röportaj talebini kabul ediyorum. Benim için herhangi bir sakıncası mevcut değildir. Ancak bilgi sahibi olmaları açısından bu röportaj karşılığında uygun bir miktar ücret talep edeceğimin kendilerine bildirilmesini saygılarımla arz eder, bilgilerinize sunarım.”

 

 Dosya:/dosya/icerik/090804-124025-p7k2.jpg

 

Dosya:/dosya/icerik/090804-124014-p7k.jpg

star



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs