sürpriz adım | " /> sürpriz adım | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sürpriz adım

3 Ağustos 2009 22:36 tsi
Erdoğan'dan sürpriz adım Tartışma ve yorumlara neden olan hükümetin "Kürt açılımı" hazırlıklarında Başbakan Erdoğan'dan sürpriz adım...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt açılımı konusunda teröristbaşı Öcalan'ı muhatap almalarının söz konusu olmayacağını ve bu konuda DTP ile görüşeceğini grup toplantısında anlattı. Erdoğan, Kürt açılımı konusunda medyadan da büyük destek aldıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısında Kürt açılımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Kürt açılımı konusunda kamuoyundan ve medyadan anlamlı ve önemli destek aldıklarını belirterek, DTP ile önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceği bilgisini verdi.

"Teröristbaşı muhatap alınamaz"

Erdoğan, grup toplantısında Kürt açılımına ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı:

"Hükümetimizin Kürt açılımı politikası kamuoyunda ve medyada büyük destek gördü. Ancak bazı çevreler bizim teröristbaşını muhatap alıyormuş gibi görüntüler veriyor. Teröristbaşını muhatap almamız mümkün değil. Bizim muhatap alacağımız şu anda DTP'dir. Ben onlara randevu verecektim. Fakat o gün şehit haberleri geldi ve ben o an görüşmemi iptal ettim. Ama bu süreçte randevumu yenileyebilirim."

Erdoğan, Kürt açılımına ilişkin bazı milletvekillerine yönelik söylediği "söz ola baş kese" ifadelerine de açıklık getirdi. Erdoğan, "Bu sözlerim yanlış anlaşıldı. Bu tür açılımlar elbette konuşulacak. Ama bunu yaparken yanlış anlaşılmalara müsaade etmemek konusunda dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.

"Emin olun en çok oy alanı seçtim"

Erdoğan, küskünlüklere ve kırgınlıklara meydan vermemek için Meclis Başkanı adayını belirlerken milletvekillerine dikkat ettiği noktaları şöyle açıkladı:

"Arkadaşlarım şu anda emin olun aranızda en fazla oy alan ismi başkan adayı olarak gösteriyorum. Sizin yazılı değerlendirmelerinizi ben tek tek inceledim. Sizin belirlediğiniz adayı bende aday gösteriyorum. Bu konuda kimseden kırgınlık beklemiyorum."

kanald



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,759 µs