tartışılacak açıklamalar | " /> tartışılacak açıklamalar | "/>

En Sıcak Konular

Soylu'dan tartışılacak açıklamalar

3 Ağustos 2009 20:48 tsi
Soylu'dan tartışılacak açıklamalar "Ankara'da malum sokaktan emir alıp parti içinde CHP propagandası yapanlar oldu". Eski DP Genel Başkanı Soylu'nun açıklamaları birleşme kararı alan Anavatan Partisi ile DP'yi karıştıracak...

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, kendi döneminde DP ile birleşmeye karşı çıkan Anavatan Partisi'i suçladı...

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, kendi döneminde DP ile birleşmeye karşı çıkan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun'un, Cindoruk yönetimindeki DP ile birleşme kararını, "Herhalde temiz Anadolu insanına güvenemediler" şeklinde yorumladı. Partinin demokratik, ahlaklı ve halk temelli bir çizgiye oturtma çabalarından rahatsız olan bazı çevrelerin harekete geçtiğini söyleyen Soylu, o dönemde 'Ankara'nın malum sokağından' talimat alan bazı partililerin parti teşkilatından CHP propagandası yaptıklarını dile getirdi.


Anavatan Partisi'nden istifa eden eski Milletvekili Salih Koçak'ın, "Soylu'yu reddeden Salih Uzun'un Cindoruk'a evet demesi düşündürücü" açıklaması, o dönemde yaşanan gelişmeleri ve Soylu'nun partiden ayrılırken yaptığı açıklamaları yeniden gündeme getirdi. Cihan'ın sorularını cevaplayan Süleyman Soylu, birleşme konusunda Erkan Mumcu ve Salih Uzun döneminde çok defa görüşme yapıldığını aktardı. Salih Uzun'un hem Erkan Mumcu'nun Genel Başkanlığı döneminde hem de Anavatan Partisi'nin başına geçtikten sonra birleşme konusuna sıcak bakmadığını vurgulayan Soylu, "Erkan Beyle beraber olduğumuz bir dönemde Sayın Uzun, yine Genel Başkan Yardımcısıydı o gün de itirazı vardı. Daha sonra da Salih Bey Anavatan Partisinin başına geçtikten sonra medeni olarak 'acaba bu sorun çözülebilir mi?', 'Bir araya gelinebilir mi ?' diye birkaç kez birlikte olundu. Tabi o dönemin bir dezavantajı da çok yakın bir zamanda yapılacak seçimdi. Ama esas itibariyle Anavatan Partisi'nin temel itirazı 'Kesinlikle Demokrat Parti çatısı altında böyle bir birleşmenin olmasının mümkün olmayacağı, bunun kabul edilemeyeceği' yönündeydi. 'Demokrat Parti'nin çatısı altında böyle bir şeye giremeyiz' diyorlardı. Çok yüksek bir itiraz dile getirildi. " şeklinde konuştu.

O zaman bir türlü yapılamayan birleşmenin Cindoruk'un partinin başına geçmesinin ardından nasıl kabul edildiğini ise Soylu şöyle yorumladı: "Heralde temiz bir Anadolu çocuğuna, temiz bir Anadolu insanına güvenmediler. Burda güvenilecek, birleşilecek başka şeyler var. Biz yaptığımız dönemde de siyaseti doğru yaptık. Bu konudaki muhataplarımızı incitmemeye özen gösterdik. Bu görüşmeleri yaparken de kamuoyuyla hiçbir zaman paylaşmadık. Bunu bir kamuoyuna siyasi bir gösteri olarak da sunmadık, sadece siyasetin gerektirdiği gizlilikler içinde yürüttük." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde Erkan Mumcu yönetimindeki Anavatan ile Mehmet Ağar liderliğindeki Demokrat Parti'nin birleşme sürecindeki karanlık noktaların bu gün tartışılan konunun cevabı olduğunu vurgulayan Soylu, "Önceki olaylar içindeki bilinmezlikler de bu sorunun cevabıdır. Merkez sağ siyasette bir takım bilinmez işler bazen olaylara müdahale ediyor. Bizim kendi şahsımızdan kaynaklanan veya partimizin yönetiminden kaynaklanan temel bir problem yoksa anlaşılıyor ki başka türlü bir şey var." ifadelerini kullandı.

- "ANKARADAKİ MALUM SOKAKTAN EMİR ALIP PARTİ İÇİNDE CHP PROPAGANDASI YAPANLAR OLDU" -

Partiden ayrılırken yaptığı "Parti içindeki Ergenekoncuları temizleyemedim" açıklamasının hala arkasında olduğunu dile getiren Soylu, o dönemde parti içinde yaşadığı zorlukları sadece kendisinin bildiğine dikkat çekti. Türkiye'de derin yapılanmanın 1960'dan sonra merkez sağın içine iyice sızdığını ve yerleştiğini belirten Soylu şöyle konuştu: "Bunun adının Ergenekon olup olmamasının da çok önemi yok. Ama merkez sağı kontrol eden, millet orijininden kurtarmaya çalışan, kendi siyaset akımlarına ve devlet yönetme akımlarına çekmeye çalışan bir anlayış var."

Demokrat Parti'nin yönünü, demokrasi, ahlaklı ve halk temelli bir çizgiye çektikten sonra büyük bir baskı altında kaldıklarını belirten Soylu, "1.si ciddi bir şekilde tanımlanmış medya blokajı oluştu. Karşımızda oluşturulmuş, yine bana göre bir merkezden yönetilen, akıl karıştırıcı bir siyasal hareket oluşturuldu. Son olarak yine bu merkezler tarafından, özellikle teşkilatlanma ve seçim döneminde CHP'ye yönlendirme MHP'ye yönlendirme ve bizim adaylarımızın vazgeçirilmesi çalışmaları yürütüldü. Yıllarca bu partiye hizmet etmiş insanların akıllarını karıştırma ve yanlış yönlendirme çalışmaları yapıldı. Ankara'daki meşhur sokaktan talimat alıp parti teşkilatında oturup, CHP'yi destekleyenler oldu. Yine partili İl Başkanları'nın kafası karıştırılarak CHP genel merkezine gönderildiler." şeklinde konuştu.

Bir yandan tüm samimi gayretleriyle ülkeye ve partiyi hizmet etmeye çalışan çok sayıda partili olduğunu belirten Soylu, bunların yanında Demokrat Parti içinde gözüküp tüm bu çalışmaları baltalayan insanların varlığına dikkat çekti.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs