En Sıcak Konular

Şahin'e CHP tepkili MHP ise...

3 Ağustos 2009 19:16 tsi
Meclis Başkanlığı için AK Parti'den Mehmet Ali Şahin adaylığıyla ilgili CHP'li Onur Öymen, MHP'den Şandır ve DTP'den Sakık değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Öymen'den Ak Parti'ye aday tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti'nin Meclis Başkanlığı için Mehmet Ali Şahin'i aday göstermesine tepki gösterdi. Öymen, Mehmet Ali Şahin'in iyi bir sınav vermediğini bu nedenle Meclis Başkanlığı için adaylığını tasvip etmediklerini açıkladı. Onur Öymen  Şahin'in bakanlığı döneminde haksız uygulamalar yaşandığını ve hala devam eden operasyonların başlatılmasında önayak olduğunu dile getirdi. 

MHP Başkan vekili Mehmet Şandır, MHP Münir Kutluata'yı Meclis Başkanı için aday göstermiştir. Seçimde kendi adaylarını destekleyeceklerini başka partinin gösterdiği aday için birşey söylemeyeceğini açıkladı. Köksal Toptan'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Şandır, Mehmet Ali Şahin'in tarafsız bir başkanlık yapacağını ve böyle bir olgunluğu göstereceğini umduklarını belirtti. AKP'ye tepki göstermelerinin başlıca nedeninin de AKP'nin kendisine değil Meclis'e başkan seçilecek olmasına karşın bir uzlaşma arayışı içinde olmamalarıdır. Şandır, Mehmet Ali Şahin'in adaylıkla ilgili isminin bir haftadır konuşulduğun ancak kamuoyunun son güne kadar oyalandığını söyledi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Mehmet Ali Şahin'in aday gösterilmesi için Hayırlı uğurlu olmasını dilediğini, parti olarak adaylarla ilgili genel değerlendirme yapacaklarını belirterek Köksal Toptan'ın görev yaptığı süre içinde sıkınıtlar yaşadıklarını belirtti. Sırrı Sakık, AKP zaman zaman uzlaşıdan bahsediyor ancak adaylığı son dakikaya getirerek adayların projelerini ortaya koyma imkanı tanımadığını ve adaylarla ilgili uzlaşı imkanı tanımadığını adaylığı son dakikaya bıraktıklarını dile getirdi.
 
AK Parti Meclis Başkanı adayı Mehmet Ali Şahin TBMM Meclis Başkanlığı için adaylığımla ilgili başvuru yapacağım. Kararı verecek Meclisimizdeki arkadaşlarımızdır. Adaylık dahi son derece şerefli ve onurlu bir görevdir. Eğer seçilirsem daha detaylı bir açılma yapacağım. Meclis'te arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağım. Eğer arkadaşlarla ziyaret etme imkanı olursa gerekli ziyareti gerçekleştireceğiz.

BAŞVURUSUNU YAPTI

Mehmet Ali Şahin, adaylıkla ilgili başvurusunun yapılmasından sonra omuzlarına çok büyük bir sorumluluk yüklendiğini kendisi ile birlikte 3 kişinin daha adaylık başvurusunda bulunduğunu beliriterek "Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Diğer partiler de adaylık başvurusunda bulundular. Diğer partilerle görüşme konusunda şu anda kesin olan birşey yok.

haber7



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs