En Sıcak Konular

Yılmaz'dan Bahçeli'ye referandum çağrısı

3 Ağustos 2009 12:07 tsi
Kasım 2009 MHP Büyük Kongresinde siyaseten Bahçeliyi en çok zorlayacak olan en ciddi rakibi Ahmet R. Yılmaz sözde Kürt açılımı meselesinde Dağa çıkma tehdidinde bulunan Bahçeli'ye seslendi.

Sakin Ol, Telaş yapma.Strese gerek yok. AKP ve DTP yi kendi silahları olan demokrasi ile köşeye sıkıştırmanın formülünü kullan ve referandum talep et dedi.

MİLLET KARAR VERSİN: AÇILIMI MECLİS’E GÖTÜRELİM

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz; Devlet Bahçeli’ye; “Sayın Bahçeli hükümetin Kürt Açılımı nedeniyle telaşa, strese gerek yok.. Kürt Açılımı’na karşı Türk Açılımı’nı masaya sürün. İkisini de referanduma götürelim. Demokrasi işlesin ve millet  karar versin” diye çağrı yaptı. 

MHP ve Türkiye’de Değişimin liderliğini yapan Ahmet Reyiz Yılmaz; şunları söyledi:
Demokrasinin keseceği parmak acımayacak..

“Burası Demokratik bir ülke. Demokrasi havariliği yapan ve bu sayede demokraside açtıkları gedikle milletimizi mağdur etmeye devam eden AKP ve DTP, millete danışsınlar. Demokrasinin sözde müritleri olarak referandum neticesine razı olsunlar. Hep eksikliğini öne sürdükleri Demokrasi için onlara bir yol açalım ve demokrasinin keseceği parmağın acımayacağını Doğusundan Batısından tüm milletçe gösterelim..

Size düşen; hem AKP hem DTP‘nin ısrarla savundukları sözde Kürt açılımına karşı ortaya bir Büyük Türk Açılımı’nı koymak  ve her iki açılımın, oylamak üzere millete götürülmesini sağlamaktır. Eğer çözüm demokrasi ise buyurun hem Kürt Açılımı hem Türk Açılımı diyelim. Ve milletin cevabına saygı duyalım ki, DTP destekçisi bölücülerin demokrasi isteklerini yerine getirelim.

Meclisin açıldığı gün Sözde Kürt Açılımı’na karşı size önerdiğim Büyük Türk Açılım’ını Meclise taşıyarak resmileştirin. Bu işin çözümü ve karar mercii milletin kendisidir.

Bizlerin ve MHP Genel Başkanı olarak sizlerin görevi; sözde Kürt Açılımı’na alternatif bir Büyük Türk Açılımı’nı ortaya koymak ve her iki açılımı referanduma götürmektir. Bakalım bu millet ne yanıt verecek?

Demokrasi için, adalet için şehitler için Hodri meydan!

Bu sorunu, milletin kendisi bir defada çözmeye muktedirdir.

Demokrasi eksikliğinden yakınan ve her zaman daha fazla Demokrasi talep eden AKP ve DTP’ye böylece demokratik bir şans vererek Türk Milliyetçilerinin ne kadar Demokrasi yanlısı olduğunu da göstermiş olalım.

BÜYÜK TÜRK AÇILIMI NEDİR

Sözde Kürt açılımına karşı Milletin takdirine sunulmasını önerdiğim Büyük Türk Açılımı şöyle;

APO'YU ASMAK İÇİN REFERANDUM: Terörist başı için bir kereye mahsus idamla yargılanabilmesinin yolunu açabilmek için Meclis’ten referandum kararı çıkartılsın.

Terörist başı Öcalan’ın akıbetine siyasiler değil referandum yaparak, acının ve yere düşüp şehit olan evlatlarımızın sahibi olan milletimiz karar versin... Siyasiler sandıktan çıkacak olan karara saygı duysun. Söz milletin olsun.

YARDAKÇILARA AĞIR CEZA: Terör ve bölücülüğü destekleyen doğuda Belediye başkanı veya Milletvekilliği ya da Kamu görevi yapanların Kamu sorumluluğunu ihlal nedeniyle ağırlaştırılarak yargılanmasının yolu açılsın.

TERÖRE İDAM İSTEMİ: Bölücü terör suçuna istinaden idam yeniden Meclis’e getirilsin ve bu kapsamda teröre bulaşacak ve aktif olarak dağda faaliyet içinde olanların idamla yargılanması kabul edilsin.

ŞEHİT TAZMİNATI: Şehit aileleri için tazminat talebinde bulunun... Şehitlerin ne uğurda öldüğünü anlamlı kılmak ve vatan şuurunu pekiştirmek için Güneydoğudaki kamuya ait mülklerden şehit çocuklarına işlenebilir tarım arazisi olarak belli miktarlarda tahsiste bulunulsun…


cafesiyaset

 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs