şok bağlantı... | " /> şok bağlantı... | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz'ün sevkindeki şok bağlantı...

3 Ağustos 2009 08:22 tsi
Ersöz'ün sevkindeki şok bağlantı... 

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü usule aykırı bir şekilde GATA'ya sevk eden Doç. Dr. Ahmet Tefekli ile Ersöz arasındaki ilginç bağ...

Ergenekon davasının kilit isimlerinden emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü usule aykırı bir şekilde GATA'ya sevk eden ve ikinci sevk için de uğraş veren Doç. Dr. Ahmet Tefekli ile Ersöz'ün avukatının aynı isim olduğu ortaya çıktı. Gözler şimdi Haseki’den çıkacak raporda...

Haseki Hastanesi'nden Levent Ersöz'ün sevk zincirinde olmamasına rağmen GATA'ya sevkini sağlayan Doç. Dr. Ahmet Tefekli'yle ilginç bir bağlantısının olduğu ortaya çıktı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı öğrenilen Tefekli'nin avukatlığını GATA'ya sevk ettiği Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'ın yaptığı belirlendi.

Nöbetçi değildi ama...

Ergenekon firarisi olarak Ankara'da özel bir tıp merkezinde yakalanan Ersöz, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu. Cezaevinde rahatsızlandığı gerekçesiyle İstanbul Haseki Hastanesi'ne getirilen Ersöz, GATA'ya sevkini istedi. Hastanedeki nöbetçi doktorların bu isteğe karşı çıkması üzerine devreye üroloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Tefekli girdi. Nöbetçi olmamasına rağmen gece saat 24.00'te hastaneye gelen Tefekli, sevk zincirine aykırı bir şekilde Ersöz'ü GATA'ya sevk etti.

Ersöz ve başka Ergenekon sanıklarının da benzer yöntemle GATA'ya usulsüz şekilde sevk edilmeleri üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü sevk zincirine aykırı bir şekilde işlem yaptığı gerekçesiyle Doçent Tefekli'ye "kınama"' cezası verdi.

Gözler ortopedi servisinde

Geçtiğimiz hafta GATA'da tedavisi tamamlanarak Silivri Cezaevi’ne sevk edilen Ersöz rahatsızlandığı gerekçesiyle cuma günü tekrar Haseki Hastanesi'ne getirildi. Servislerde tek tek muayene edilen Ersöz'e tüm servisler tarafından sağlam raporu verildi. Ancak ortopedi servisi sonuç için 3 gün sonrasına randevu verdi. Ortopedi vereceği raporun olumsuz olması için servise baskı yapıldığı iddia edilirken Ersöz'ün hastanede kendisini tekrar GATA'ya sevk ettirmek istediği bu talebine karşı çıkan doktorları 'Siz benim arkamda kimlerin olduğunu bilmiyor musunuz?" diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

Ayrıca Çeşme'de tatilde bulunan Doçent Tefekli'nin Ersöz'ün hastanede bulunduğu sırada sürekli bir şekilde servisleri arayarak taciz ettiği iddia edildi. Tefekli'nin Ersöz'ün GATA'ya sevkini sağlamak için yoğun çaba sarf ettiği öne sürüldü.

Tefekli ve Ersöz’ün ortak noktası

Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar da, üroloji servisinde bekletilen müvekkilinin kalbinde ve bacaklarında rahatsızlığının bulunduğu belirterek, “Müvekkilim ya GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ya da Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmeli. Durumu çok kötü. İntihar ederse şaşmam. Çünkü müvekkilim çok perişan” sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Bu arada Tefekli'nin Ersöz'e gösterdiği yakın ilginin nedeni de ortaya çıktı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı öğrenilen Tefekli'nin avukatlığını, usulsüz bir şekilde GATA'ya sevkini gerçekleştirdiği Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'ın yaptığı belirlendi. Tefekli'nin 6-9 Aralık 2007 tarihlerinde GATA'da gerçekleştirilen "4. Uygulamalı LAPAROSKOPİK Cerrahi Kursu ve Sempoyumu'na eğitimci olarak katıldığı dikkat çekerken, eczacılık yapan kardeşinin de daha önce karıştığı bir olaydan dolayı eczacılık ruhsatının iptal edildiği bildirildi.

bugün



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs