En Sıcak Konular

Öcalan'ın ilk şartı

2 Ağustos 2009 19:36 tsi
"Şartlarım düzelirse müzakerelerde rol alırım"

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, 15 Ağustos'ta açıklayacağı Kürt sorununun çözümüne ilişkin yol haritasına kilitlenen DTP'yi, "Sorunu anlamıyorlar" diye eleştirdi. Şartlarının düzeltilmesi durumunda müzakerelerde rol alacağını söyleyen Öcalan, CHP'nin demokratikleşmesi durumunda oylarını yüzde 40'lara çıkaracağını iddia etti.

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümünde rol alması için koşullarının düzeltilmesini istedi.

Öcalan'ın, avukatlarıyla görüşmesi PKK'ya yakın internet sitesinde yayınlandı. Sorunun kendisinin affedilme sorunu olmadığını savunan Öcalan, "Pazarlık da yapmıyoruz. Toplumsal bir uzlaşı ve müzakeredir yapmaya çalıştığımız. Sorun benim affedilip affedilmemle ilgili değil. Sorun çok daha derinlerdedir. Ben 10 yıldır bu sorunun çözülmesi için elimden geleni yapmaya çalıştım. Türkiye'de pek çok aydın sorunu tam olarak derinliğine kavrayabilmiş değil. Bu sorunun demokratik çözümü için bir müzakereye ihtiyaç vardır. Bölgede muazzam politik kültür oluşmuş, beş, on bin silahlı kişi var dağlarda, Kürtler'in her türlü gücü de var. Hiç kimse durduramaz. Eğer burada bu ölümleri, çatışmaları durdurmam isteniyorsa, benim rol almam isteniyorsa, o zaman şartlarımın da düzeltilmesi gerekir. Ben burada bu şartlarda hiçbir şey yapacak durumda değilim" dedi. Prostat tedavisi görmeye başladığını anlatan Öcalan, kullandığı ilacın yan etki yapması nedeniyle doktorlar tarafından kesildiğini söyledi.

"DTP DAHİL KİMSE SORUNU ANLAMIYOR"
"Bu durumda benim dışımda siz nasıl çözerseniz çözün, bu beni bağlamaz. Başkaları beni temsil etmez" diyen Öcalan, "DTP ile mi çözmek istiyorsunuz, sizi engelleyen kimse mi var mı, çözün. Zaten DTP de dahil Türkiye'deki partilerden hiçbirisi de sorunu tam olarak anlayamıyor, kavrayamıyor. AKP'nin de sorunu yeteri kadar kavradığını zannetmiyorum. AKP'nin sorun umurunda da değil. Bir kaç danışmanın görüşlerine başvuruyorlar bu kadar. Diğer partiler de öyle. CHP de öyle. MHP ve CHP sorumlu davranmalıdır artık."

"HERKES BANA HAVALE EDİYOR"
Öcalan, PKK'nın 25 yıl önce adını duyurmak için 15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh ilçe baskının yıl dönümünde İmralı Cezaevi'nde sözde yol haritasını açıkladıktan sonra çekileceğini söyledi.

"Aylarca müzakerelere ihtiyaç var" diyen Öcalan'ın, "Herkes sorunun çözümünü bana havale etmeye çalışıyor. İşin içinde birçok faktör var. Ben bu faktörlere hakim değilim. Haber de alamıyorum. Kaldı ki sosyal olaylar böyle gelişmez, tek kişi üzerinden yürümez. Ben ancak katkı sunabilirim. O da şartlarım değişirse" dediği belirtildi.

Baykal'ın, CHP'yi Ergenekon'la ilişkilendirerek bitirme noktasına getirdiğini öne süren Öcalan, CHP'nin demokratikleşmesi durumunda yüzde 40 oy alacağını savundu. Yol haritasını 15 Ağustos'ta açıklayacağını yineleyen teröristbaşı Öcalan, devletin de Eylül ayında operasyonlara ilişkin bir açıklama yapacağını ileri sürdü. Öcalan, ABD ve Avrupa'nın çözümlerine güvenilmeyeceğini, Kuzey Irak'taki yönetimin de sadece kendi çıkarını düşündüğünü söyledi.

Haberturk



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,424 µs