En Sıcak Konular

Süper Kupa'da ilk 11'ler...

2 Ağustos 2009 11:56 tsi
Çifte kupalı şampiyon Beşiktaş ile geçen sezon eli boş kalan Fenerbahçe Süper Kupa için kapışıyor.Futbolda 2009-2010 sezonu öncesi ilk dev maç bu akşam Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında İstanbul'da yapılacak.

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ile Fortis Türkiye Kupası finalisti Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2009-2010 sezonu öncesi TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve Fox TV'den naklen yayınlanacak dev maçı, hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve Volkan Narinç yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Aytekin Durmaz.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Mustafa Denizli yönetiminde geçen sezon Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek 19 yıl sonra ''duble'' yapan Beşiktaş, bu başarısını TFF Süper Kupa ile taçlandırmak istiyor.

Christoph Daum ile yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe ise, sezon öncesi kupayı müzesine götürerek, lige moralli başlamak amacında.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Delgado, İbrahim Toraman ve Ekrem, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise aynı nedenle Özer ve Roberto Carlos kadroda yer alamayacak.

SON MAÇLARDA FENERBAHÇE ÜSTÜN

Süper Kupa'da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak maç
öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 4 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakiplerin 6'sı lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de TFF Süper Kupa olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 6, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı.

4'ü FB Şükrü Saracoğlu, 4'ü BJK İnönü, birer tanesi de İzmir Atatürk ve Köln Rhein Energie Stadı'nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 14, Beşiktaş ise 11 gol attı.

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Erhan, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Tello, Yusuf, Holosko, Mert Nobre

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder, Bilica, Dos Santos, Emre, Cristian, Deivid, Kazım, Alex, Güiza

324. KARŞILAŞMA

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları TFF Süper Kupa maçıyla 324. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık rekabette, Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Bugüne dek yapılan 323 maçta Fenerbahçe 120, Beşiktaş 119 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Fenerbahçe'nin toplam 438 golüne, Beşiktaş 409 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, geride kalan sezonda 3 kez karşılaştı. Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'deki her iki maçı da 2-1'lik skorlarla kazanırken, Beşiktaş ise Fortis Türkiye Kupası finalinde İzmir'de rakibini 4-2 yenerek, şampiyon olarak tamamladığı sezonda kupayı da müzesine götürdü.

Diğer yandan Beşiktaş ile Fenerbahçe, 85 yıla sığan 323 maç içinde ilk kez Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

ajanslar



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs