'o kurul'un önünde ! | " /> 'o kurul'un önünde ! | "/>

En Sıcak Konular

Şahin yine 'o kurul'un önünde !

2 Ağustos 2009 10:25 tsi
Şahin yine 'o kurul'un önünde ! 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin sağlık raporuyla cezaevinden çıkmak istiyor.

Bunun için Adlî Tıp Kurumu'na müracaat eden Şahin'le ilgili kararı 3. İhtisas Kurulu verecek. Söz konusu Kurul, Susurluk davasında 6 yıla mahkûm olan Şahin'i 2003 yılında verdiği 'unutkanlık' raporuyla cezaevinde yatmaktan kurtarmıştı. Edinilen bilgilere göre; kurulda eski üyeler ağırlıkta. Kararlar oyçokluğuyla alındığı için Ergenekon sanığı Şahin, bir kez daha kendini hapisten kurtaracak raporu almaya çok yakın.

Kurulun başkanı ve üyelerin çoğunluğu halen 2003'teki 'sürekli hastalık' raporunu veren aynı isimlerden oluşuyor. 15 Temmuz 2009 günü Silivri Cezaevi'nden Adli Tıp Kurumu'na getirilen İbrahim Şahin, burada 3. İhtisas Kurulu'nda muayeneden geçirildi. Kurulda yapılan muayene ve sonrasındaki değerlendirmede Şahin'e 2000 yılında geçirdiği trafik kazasına bağlı olarak 'organik beyin sendromu' teşhisi konulduğu öğrenildi.

Eğer 3. İhtisas Kurulu oybirliğiyle karar alırsa bu doğrudan mahkemeye gidiyor. Ancak karar oybirliği yerine bazı üyelerin muhalefetiyle çıkarsa, mahkeme muhalefet eden üyeler olduğu için Adlî Tıp Genel Kurulu'ndan nihai kararını bildirmesini isteyebiliyor.

AVUKATI DOĞRULADI: RAPORU BEKLİYORUZ

Zaman'a konuşan İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, müvekkilinin 3. İhtisas Kurulu'na sevk edilip burada muayeneden geçirildiğini ve bir rapor beklediklerini doğruladı. Adlî Tıp kaynakları İbrahim Şahin'in hapiste kalıp kalmayacağını belirleyen raporun 3. İhtisas Kurulu'nda yazılmakta olduğunu, tamamlanması için yaz iznine çıkan üyelerin dönmesinin beklendiğini ifade etti. Eğer Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu "organik beyin sendromu" teşhisiyle yine İbrahim Şahin'i kurtaracak bir rapor yazarsa, bu kez kanun değiştiği için doğrudan hapisten salıverilmeyip 'iyileşinceye kadar bir hastanede tedavi görmek' şartıyla cezaevinden çıkarılacak.

KURUL ÜYESİ, PERİNÇEK'İN BAKANI

3. İhtisas Kurulu'nun halen başkanı, 2003'teki Şahin raporuna da başkan olarak imza atan Nur Birgen. Kurulun eski üyelerinden Erbil Gözükırmızı, Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu İşçi Partisi'nin gençlik ve spor bakanı adayıydı. Can Gökdoğan, 2003'te Şahin'i kurtaran yolu açan raporun altında imzası olan eski üyelerden. Gökdoğan'ın babası Prof. Dr. Mukbil Gökdoğan, Türkiye'de Lions kulübünün kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Oktan Aktürk, 2003 yılındaki raporda da imzası olan eski üyelerden. Emekliliği yıllar önce gelen Aktürk, ortopedi uzmanı sıfatıyla ilerleyen yaşına rağmen on yıllardır aynı kurulda görev yapıyor.

3. İhtisas Kurulu'na 2003 yılındaki İbrahim Şahin raporundan daha sonra üye atanan isimler ise Koray Kaptanoğlu, Sadi Çağdır ve Recep Öztürk. Kurulun en yeni üyesi 26 Temmuz 2009 günü kurulun göğüs hastalıkları üyeliğine getirilen Doç. Dr. Mustafa Erelel. Süheyla Apaydın ve Fahri Hüsnü Ovalı 3. İhtisas Kurulu kararlarına imza atan diğer iki üye.

İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramada bulunan kroki doğrultusunda Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yapılan kazılarda 2 Law silahı, 10 el bombası fünye grubu, 820 gram plastik patlayıcı, 4 adet hakem bombası, 1 antipersonel tüfek bombası, 21 sis bombası ve kutusu, 2 gösteri el bombası ele geçirilmişti. Evinde ayrıca Alevi ve Ermeni temsilcilerine yönelik suikast planları bulundu. 'Ergenekon terör örgütünün amaç ve doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönettiği' ileri sürülüyor. İddialar arasında, 'Ergenekon'un, amaçları doğrultusunda 300 kişilik suikast timi kurmak' da bulunuyor.

zaman



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs