En Sıcak Konular

Eski vekilden şok 367 olayı itirafı

2 Ağustos 2009 09:51 tsi
Eski vekilden şok 367 olayı itirafı

ANAVATAN -Demokrat Parti birleşmesine tepki göstererek partisinden istifa eden Anavatan eski Milletvekili Mahmut Koçak, konuştu.

 İki partinin Hüsamettin Cindoruk liderliğinde birleşmesi girişiminin, kapalı kapılar ardında planlanan karanlık bir senaryonun yansıması olduğunu söyleyen Koçak, "Birleşme fotoğrafına bakınca Hüsamettin Cindoruk'u, Mesut Yılmaz'ı arkada da Süleyman Demirel'in siluetini görüyorum. Bu tablo yeni bir umut olarak sunulabilir mi?" diye sordu.

“Şimdi ne değişti acaba”

29 Mart seçimlerinden önce Süleyman Soylu DP lideriyken Anavatan lideri Salih Uzun'un birleşme görüşmeleri yaptığını hatırlatan Koçak "O gün 'Biz DP çatısına gitmeyiz' diyerek birleşmeyi reddeden Uzun, neden şimdi partiyi kapatıp Cindoruk'a gidiyor? Ne değişti?" diye sordu. Anavatan’ın içinin boşaltıldığını ve partiye uğrayan vatandaşın bile kalmadığını söyleyen Koçak, halkın birleşme için bir talebi olmadığını kaydetti.

“Bir dönemlik parlamenter”

DP Genel Başkanı Cindoruk'un 'büyük siyasetçi' olarak sunulmasını eleştiren Koçak, "Cindoruk'un bir dönemlik parlamenterliği var. Nasıl köklü siyasetçi oluyor?" sözleriyle tepki gösterdi. İki partinin birleşme senaryosunu demokrasiyi baltalamak isteyenlerin yazdığını açıklayan Koçak, "Bu senaryo başka yerlerde yazılmıştır. Millete hizmet etmeyeceğine göre, bir yerlere hizmet edecektir" dedi.

367 dayatmam için özür diliyorum

2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'e girmeyerek 367 dayatmasına ortak olan dönemin Mahmut Koçak, oylamaya katılmadığı için "pişman" olduğunu belirterek "367 dayatmasında payım oldu. Bu davranışım için tarih önünde milletimden özür diliyorum" dedi.

Mumcu’ya sordum ama

Erkan Mumcu ile defalarca konuştuklarını, "Herhangi bir dayatma, tehdit ya da şantaj alıyor muyuz?" diye sorduklarını anlatan Koçak, Mumcu'nun kendilerine büyük yeminler ederek böyle bir şey olmadığını söylediğini ifade etti. Koçak, eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın internete düşen ses kaydının ise kendisini adeta şoke ettiğini belirtti. "Keşke o gün oylamaya katılsaydım" diyen Koçak, o dönem kesinlikle kendilerine bir baskı olmadığını vurguladı.

bugün



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs