En Sıcak Konular

Yeşil Kundura depoları yanıyor

1 Ağustos 2009 21:05 tsi
Zeytinburnu'nda, bir ayakkabı mağazasının deposunda yangın çıktı. Depodaki yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre; saat 18.15 sıralarında Topkapı Divanlı Ayazma Yolu'nda bulunan Yeşil Plaza'daki ayakkabı deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm depoyu sardı. Yangına; Fatih, Bayrampaşa, Bakırköy itfaiye grupları yangına müdahale etti. Yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YANGIN HALEN KONTROL ALTINA ALINAMADI

Yeşil Kundura A.Ş'nin Topkapı'da bulunan deposunda çıkan yangın halen kontrol altına alınamadı.

Yılanlı Ayazma Yolu'nda bulunan ve üç ayrı bölümünden oluşan depodaki yangın yer yer alevli ve yoğun dumanlı bir şekilde devam ediyor.

İçeride bulunan yanıcı malzeme ve rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangının söndürülmesi için olay yerine çok sayıda takviye itfaiye ekibi gönderildi.

Ayakkabı ve ayakkabı yapımında kullanılan malzemelerinin bulunduğu depo yangınına itfaiyenin daha rahat müdahale edebilmesi amacıyla depoyu çevreleyen metal plakalar, dozerler tarafından yıkıldı.

Prefabrik deponun metal plakalardan oluşan duvarları delinerek gerçekleştirilen söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Bu arada, yangın nedeniyle polis ekipleri tarafından güvenlik çemberi oluşturularak, bölgeye girişler de kapatıldı.

YEŞİL KUNDURA'NIN DEPOSUNDAKİ YANGIN İKİNCİ BİR DEPOYA SIÇRADI

Yeşil Kundura'nın İstanbul Cevizlibağ'daki baraka türü deposunda çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra rüzgarın da etkisiyle alevler ikinci bir baraka türü depoya sıçradı. Bu depoda da ayakkabı malzemeleri bulunduğu öğrenildi.

Yangını kontrol altına alabilmek için itfaiye ekipleri yoğun bir çalışma sergiledi. İtfaiye ekipleri patlama olma ihtimaline karşı kendi ekiplerini can güvenliklerine alması konusunda uyarıda bulundu.

Bu arada çatılardan yangını merakla izleyen vatandaşlar ise herhangi bir patlama olma ihtimaline karşı polis tarafından uzaklaştırıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, itfaiye ekiplerinin cansiparane bir şekilde yangına müdahale ettiğini anlatarak, herhangi bir can kaybı yaşanmamasını mutlu bir haber olarak değerlendirdi. Rüzgarın da etkisiyle yangının büyüdüğüne dikkat çeken Aydın, gerekli incelemlerin yapılacağını söyledi.

Öte yandan Kocasinan, Fatih, Bayrampaşa, Yeşilköy ve Şişli'nin yanı sıra olay yerine Çatalca ve Beyoğlu'dan da itfaiye ekipleri sevk edildi.



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs