En Sıcak Konular

Çakıcı'dan Karagümrüklü kardeşlere: Düşmana laf değil kurşun atılır

0 0 0000 00:00 tsi
Avusturya’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edilen Alaattin Çakıcı’nın yurt dışına kaçışına ilişkin Erol Evcil, Sinan Engin ve Kaşif Kozinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

      İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Alaattin Çakıcı ile Gençağa Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu 4 tutuksuz sanık katıldı.
      Duruşmada söz alan Alaattin Çakıcı’nın avukatı Ahmet Ateş, müvekkili hakkında daha önce "örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan verilen hüküm olduğunu belirterek, "Ayrıca, 5237 sayılı TCK’nın 220. maddesinin bu davada uygulanması da söz konusu değildir. Bu suçtan müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini, mallar üzerine konulan tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.
      Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) avukatı Kemal Kumkumoğlu da başka suçlamaya ilişkin cezaevinde bulunan müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya gelmediğini ifade ederek, "Kendisi ek savunma ve esas hakkında savunma yaptıktan sonra soruşturmanın genişletilmesi, yoksa esas hakkında savunma için süre talep ediyorum" diye konuştu.
     
     ÇAKICI’NIN DİĞER SANIKLARLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
      Alaattin Çakıcı da daha önce verdiği ifadeye ek yapmak istediğini belirterek, "Beşiktaş Kulübü’nün resmi kongre üyesiydim. Ben Beşiktaş Kulübü’nden soyadımı taşıyan aile yakınlarımın dışında hiç kimse adına vize aldırmadım" dedi.
      Sinan Engin’i çocukluğundan beri tanıdığını, babalarının arkadaş olduğunu, ağabeyinin de sınıf arkadaşı olduğunu ifade eden Çakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Beşiktaş Kulübü’nün 1984 yılından bu yana kulüp başkanlarının hepsiyle ikili görüşmelerim zaman zaman olmuştur. Camianın bir mensubu olarak bu görüşmeler olmuştur. Yurt dışındayken medyada Sinan Engin ile ilgili spekülasyonlar yaratıldı. Benim vize almam konusunda Sinan Engin’e hiçbir ihtiyacım yoktur. Kulüp içinde kendisini çekemeyenler böyle bir yanlış haberi medyaya yansıtmış olabilirler." Kaşif Kozinoğlu ile yüz yüze görüşmediğini, telefonla da hiçbir irtibatının olmadığını öne süren Çakıcı, "Kendisiyle resmi veya gayrıresmi bir organik bağım yoktur. Kendisinin ne amaçla gündeme getirildiğini bilmiyorum" dedi.
      Erol Evcil’in arkadaşı olduğunu, kendisine her zaman sevgi ve sempati beslediğini belirten Çakıcı, şöyle konuştu:
      "Onun dostları benim dostum, ona düşman olanlar da benim düşmanımdır. Onu öldürmek isteyen önce beni hedef seçmeli. Erol Evcil’e yurt dışında borç para vermiştim. Daha sonra kendisi benim aile yakınlarıma bu borcuna karşılık paralar gönderdi. Erol Evcil ile herhangi bir fabrikaya da ortak değilim. Vereceğiniz karara teşekkür ediyorum." Çakıcı, "Eğer Erol Evcil kara para aklamışsa benim dostum değildir. O para milletin parasıdır" dedi.
      Çakıcı ayrıca, "Karagümrüklü 2 kardeş var. İnsan düşmanına direkler arasındaki Katina gibi laf atmaz, düşmanına mermi atar" diye konuştu.
      Sanık Başar Barış Çakıcı hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine, Erol Evcil’in duruşmada hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına ve avukatına esas hakkındaki savunması için süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
     
     İDDİANAMELER
      İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ali Yüce’nin "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" ve "12 kez sahte pasaport düzenlemek" suçlarından 15 ile 42 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
      Sinan Engin ve Erol Evcil’in "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek" ile "sahte pasaport ve evrak düzenlemek" suçlarından 1,5 ile 4’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları öngörülen iddianamede, Kaşif Kozinoğlu’nun da "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
      İddianamede, diğer sanıklar Hakkı Süha Şen, Mehmet Özbulut, Nizamettin Özoğul, Mustafa Kamalak, Aydın Göker, Gençağa Çakıcı, Başar Barış Çakıcı, Velit Yavuz Günerkan, Mehmet Salih Hantal ve Fırat Ardıç’ın da "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek", "sahte pasaport ve evrak düzenlemek" suçlarından 6 ay ile 7 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
      Birleşen dosyanın iddianamesinde ise Alaattin Çakıcı’nın, Uludağ’da öldürülen eski eşi Uğur Kılıç’ın oğlu Onur Özbizerdik’in öldürülmesi için talimat verdiği ve çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu belirtiliyor.
      Çakıcı’nın yurt dışına kaçarken 2 ayrı sahte pasaport kullandığı da öne sürülen iddianamede, Erol Evcil’in de yaptığı maddi yardımlar nedeniyle bu çıkar amaçlı suç örgütünün finansörü durumunda bulunduğu iddia ediliyor.
      Çakıcı’nın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ile "sahte pasaport kullanmak" suçlarından 5.5 ile 12 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Erol Evcil’in de "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
      Eski MİT görevlisi Faik Meral’in de "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, diğer 8 sanığın da çeşitli suçlardan dolayı 1 ile 15 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.

Milliyet



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs