En Sıcak Konular

Başbuğ Ecevit'ten dökümanları istedi

31 Temmuz 2009 22:35 tsi
KKTC gecesinde Org. Başbuğ, Kıbrıs harekatında başarıyı getiren sırrı açıklarken gecede ayrıca Ergenekon ve suikast planları da gündeme geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, Kıbrıs harekatının başarısında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'ın uyumunun etkili olduğunu söyledi. Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs'la ilgili arşivini nasıl değerlendirebileceğini soran Rahşan Ecevit'e, "Bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz" karşılığını verdi.

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Merkez Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona 3G teknolojisi damgasını vurdu. Orgeneral Başbuğ, 3G sistemine geçip geçmediğini merak eden gazetecilere şu anda normal cep telefonu bile kullanmadığını söyledi. Orgeneral Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zaten uzun süredir görüntülü telefon sistemine sahip olduğunu dile getirdi. Bazı gazetecilerin elindeki 3G'li telefonları inceleyen Orgeneral Başbuğ, bir televizyon kanalı muhabirinin uzattığı 3G'li telefonla haber bültenine canlı olarak bağlandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, resepsiyonda eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'le uzun süre sohbet etti. Ecevit, evinde Kıbrıs'la ilgili birçok doküman bulunduğunu belirterek, bunları nasıl değerlendirebileceğini sordu. Bunun üzerine Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı'nın Kıbrıs'la ilgili her şeyi topladığını belirterek, "Bunları bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz. Bize getirin biz değerlendiririz" dedi.

Orgeneral Başbuğ, aldıkları her belgeyi kayda geçirdiklerini vurgulayarak, bu kayıtları daha sonra Ecevit'e takdim edebileceklerini söyledi. Orgeneral Başbuğ ile Ecevit'in sohbetinde Kıbrıs harekatı da konuşuldu. Başbuğ, Kıbrıs harekatının başarılı olmasının nedenlerinden birinin de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Genelkurmay Başkanı Semih Sancar arasındaki uyum ve işbirliği olduğunu vurguladı.

Orgeneral Başbuğ, 1974 yılındaki Kıbrıs harekatı sırasında kurmay yüzbaşı olduğunu hatırlattı. Orgeneral Başbuğ, resepsiyonda eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'la da sohbet etti. Orgeneral Başbuğ ile adı Ergenekon soruşturmasında da geçen Kılınç arasında sıcak bir sohbet yaşandı.

Orgeneral Başbuğ, yıldönümü pastasını kestiği KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonunda Kıbrıs harekatı ile ilgili anılarını da gazetecilerle paylaştı. Kıbrıs harekatına katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da harekat sırasında yaşadığı bazı olayları aktardı.

Bu arada Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, kendisine yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen 7 teğmenin tutuklandığının hatırlatılması üzerine, "Böyle bir suikast planından haberdar değildim. Teğmenler tutuklandıktan sonra haberim oldu" diye konuştu.


haber7



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs