En Sıcak Konular

Kızılay'ın açıklaması!

0 0 0000 00:00 tsi
Kızılay'ın açıklaması! Bugün iyibilgi.com'un verdiği "Kızılay Başkanı Amerikan Başkanı'nın mektubunu çaldı" başlıklı haber geniş yankı uyandırdı... Kızılay Basın Halkla İlişkiler Başkanlığı konuyla ilgili bir açıklamayı iyibilgi'ye gönderdi. Basın sorumluluğ

iyibilgi.com'un özel olarak verdiği "Kızılay Başkanı Amerikan Başkanı'nın mektubunu çaldı" başlıklı habere Kızılay'dan cevap geldi... İşte Türk Kızılayı Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden gelen açıklama:

Değerli iyibilgi.com okurları Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali, sözkonusu mektubu Kızılay'ın ilgili çalışanlarına vererek, "Ben bu mektubu çok beğenmiş ve öğretmenime vermiştim. Bu mektubu tüm okullarımızın idarecilerine gönderelim ve altına Kızılay kollarının canlandırılmasını isteyen metnimizi ekleyelim" talimatı vermiştir. Kızılay çalışanları ise talimattaki "Öğretmenime vermiştim" cümlesini "öğretmenime yazmıştım" şeklinde anlayarak sözkonusu mektubu kaleme almışlardır. Konu bundan ibaret olup tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmaktadır. Bu yanlış anlamayı bize hatırlatan öğretmenlerimize teşekkür edilmiş ve gerçeği kendilerine bildirilmiştir. Konunun böyle olmasına karşın mektubu, içerisinde "çalma" kelimesinin de geçtiği bir başlıkla internet ortamına taşımak en basit yorumla "şık olmamıştır".

iyibilgi.com

İşte iyibilgi’nin yaptığı haber… Yorum sizin…


Kızılay Başkanı, Amerikan Başkanı'nın mektubunu çaldı!

Kızılay Başkanı, Amerikan Başkanı'nın mektubunu çaldı!

Ekim ayında tüm öğretmenlere bir mektup yazan Kızılay Başkanı, ahlak ve erdem dersi verdi!.. Fakat "öğretmenime yazdığım" dediği mektup çalıntı çıktı! Hem de kimden?.. iyibilgi özel

Geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali tarafından tüm öğretmenlere gönderilen bir mektup şaşkınlık yarattı. Bir öğretmen yoluyla iyibilgi’ye ulaşan mektupta Tekin Küçükali, öğretmenlere, yıllar önce “kendi öğretmenine yazdığı bir mektuptan” alıntı ile sesleniyor. Ancak Tekin Küçükali’nin “Yukarıdaki yıllar önce tarafımdan öğretmenime yazılmış bir mektuptur” dediği metin, Amerika eski Başkanı Abraham Lincoln’ün çocuğunun öğretmenine yazdığı mektupla aynı. Yani mektup baştan sona çalıntı…
Ortada ciddi bir skandal söz konusu… Ancak öğretmenlerin canını daha da sıkan şey skandal mektupta öğretmenlere verilen “ahlak dersi”. iyibilgi’ye konuşan bir ilköğretim okulu öğretmeni çelişkiye dikkat çekiyor ve “Kızılay Başkanı’ndan kimse mektup beklemedi, bunu yapması çok gereksiz” diyor. İşte Kızılay Başkanı’nın 17.10.2006 tarihli mektubu ve Abraham Lincoln’ün çocuğunun öğretmenine yazdığı mektup.
________________________________________
Kızılay Başkanı'nın mektubu:
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ
GENEL BASKAN
SEVGİLİ ÖĞRETMENİME 17.10.2006

"Tüm insanların dürüst ve adil olmadığını çocuklarımızın öğrenmesinin gerekli olduğunu biliyorum. Fakat lütfen çocuklanmaza her alçağa karşı bir kahraman, her bencil politikacıya karşı kendini adamış bir lider ve her düşmana karşı bir dost olduğunu öğret çocuklarımıza. Zaman alacak fakat, eğer öğretebilirsen, kazanılan BİR LİRANIN BULUNAN BES LİRADAN daha değerli olduğunu öğret. Kaybetmeyi öğrenmesini öğret onlara ve kazanmaktan neşe duymayı. Kıskançlıktan uzaklara yönelt onları...
Eğer yapabilirsen, sessiz kahkahaların sırlarını öğret çocuklarımıza. Bırak erken öğrensinler bazen zorbaların galip geldiğini. Eğer yapabilirsen, çocuklarımıza kitapların mucizelerini öğret. Fakat onlara gökyüzündeki kuşların, güneşin gözü önündeki arıların ve yemyeşil çiçeklerin ebedi esrarını düşünebilecekleri zamanı da tanı. Okulda eksik yapmanın hile yapmaktan daha onurlu olduğunu öğret çocuklarımıza. Onlara kendi fikirlerine inanmalarını öğret.
Nazik insanlara karşı nazik, sert insanlara karşı tavırlı olacaklarını öğret çocuklarımıza. Herkes birbirine takılmış bir yönde giderken, kitlelerin peşine takılıp gitmemesi gücünün kendisinde var olduğunu onlara vermeye çalış. Anlatılanları dinlemelerini öğret onlara. Fakat tüm anlatılanları, tüm dinlediklerini gerçeğin eleğinden geçirmelerini ve sadece iyi olanları almalarını da öğret onlara.
Eğer yapabilirsen üzüldüklerinde bile nasıl gülümseyebileceklerini öğret. Masum gözyaşlarında hiçbir utanç olamayacağını, herkesin sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara dudak bükmelerini öğret çocuklarımıza.
Çocuklarımıza kuvvetlerini, bilgilerini en yüksek fiyata satmalarını, fakat BEYİNLERİNE, KALPLERİNE VE RUHLARINA ASLA FİYAT ETİKETİ KOYMAMALARINI öğret.
Uluyan bir insan kalabalığına kulaklarını tıkamalarını eğer kendilerinin hakli olduğuna inanıyorlarsa dik durarak dik durarak savaşmalarını öğret çocuklarımıza. Çünkü ateş çeliği saflaştırır. Onları bazen serbest bırak. Sabırsız olacak kadar cesaretlerine sahip olsunlar. Cesur olacak kadar da sabırlı olsunlar. Onlara her zaman kendilerine karşı derin bir inanç taşımalarını öğret. Böylece insanlığa karşı da derin inanç taşıyacaklardır.
Bu büyük bir taleptir hocam, ne kadarını yapabilirsin bilmiyorum ama, ne olur lütfen yapmaya basla. Sen çocuklarımızı kurtar hocam. Onlar da kurtarılması lazım olan yerleri, hiç endişeniz olmasın ki kurtaracaklardır. Onlar iyi, küçük çocuklardır. Bunları öğretirsen yarin iyi birer büyük insan olacaklardır.
Bunları size cevap veremediğim an vardı ya hani, ÖĞRETMENİNİ Mi ÇOK SEVERSİN, ANNENİ Mi? sorusunun heyecanı ile yazıyorum.
Saygılarımla. "
~
Değerli Hocam;
Yukarıdaki mektup yıllar önce tarafımdan öğretmenime yazılmış bir mektuptur. Benim için büyük değer taşıyan bu mektubu benim öğretmenim kadar değerli olan siz eğitimcilerimizle de paylaşmak istedim. Hayatim boyunca yukarıda ifade etmeye çalıştığım değerlere sahip çıkma gayreti içinde oldum. Türk Kızılayı'na Genel Baskan olduktan sonra da bu değerlerin toplum için ifade ettiği anlamı daha derin hissetme onuruna eriştim. Öğretmenime yazdığım mektupta iki önemli özelliği tam ifade etmediğimi fark ettim; İnsan onuruna sahip çıkmak ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmak. Biliyorum ki; hemen hemen bütün sınıflarımızda Kızılay kolları var. Kızılay kollarının Kızılay’ın temel ilkeleri olan insaniyetçilik, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Evrensellik, Birlik ve Hayır Kurumu Niteliği ile toplumuna ve insanlığa yararlı bireylerin yetişmesindeki rolü tartışılmaz.
Ancak, son yıllarda Kızılay kollarının sadece ilkyardım ile birlikte anılması ve o kolda görev alan öğrencilerin Kızılayımızı tam olarak tanımaması, Kızılaycılığın ve Kızılaycıların temsil ettiği insan sevgisinin eksik kalmasına neden olmaktadır. Bu durumun en fazla biz Kızılaycıların eksikliğinden kaynaklandığı düşüncesinden hareketle okulunuzun bulunduğu bölgede görevli Kızılay Şubesi’ne okullarla ve öğrencilerle daha yakin ilişki kurulması talimatı tarafımdan bizzat verilmiştir. Şubelerimiz bundan böyle okullarımıza daha yakin ilişkide bulunacak ve siz değerli okul yöneticilerimizin katkıları ile Kızılaycılık ruhunun genç bireylerde vücut bulması için çalışmalar yürütecektir.
Dünyadaki Kızılay ve Kızılhaç Derneklerinin en büyük destekçileri ilköğretim çağındaki çocuklarımızdır. Çalışmalarımız bize göstermiştir ki; çocuklarımızın pırıl pırıl beyinleri insan sevgisi ile doludur. Onlara yol göstermemiz halinde her birisi elindeki en değerli şeyi ihtiyacı olan kardeşleri ile paylaşmaya hazırdır. Biz Kızılaycılar bu güzel duygulara aracı olabilir isek kendimizi görevimizi yapmış sayacağız.
Bu düşüncelerle, okullarınızdaki Kızılay kollarından sorumlu öğretmenlerimizi ve kolda görevli öğrencileri Kızılayımızı daha yakından tanımaları konusunda yönlendirmeniz bizler için büyük bir destek olacaktır. Toplumsal dayanışma en değerli sermayemizdir. Dayanışmayı diri tuttuğumuz ölçüde Türkiye'de ve dünyada ihtiyaç sahiplerine uzattığımız el daha güçlü olacaktır ve insanlığın gücü sonsuza dek yasayacaktır. İlginize ve desteğinize teşekkür eder,
En derin sevgi ve saygılarımın kabulünü rica ederim.
Tekin KÜÇÜKALi
Genel Baskan
________________________________________

Abraham Lincoln'ün çocuğunun öğretmenine yazdığı mektup:
ÖĞRET ONA - Oğluma-

Öğrenmesi gerekli, biliyorum; tüm insanların dürüst ve adil olmadığını.
Fakat şunu da öğret ona; her alçağa karşılık bir kahraman, her bencil politikacıya karşılık kendini adamış bir lider vardır.
Her düşmana karşılık bir dost olduğunu da öğret ona.
Zaman alacak biliyorum, fakat eğer öğretebilirsen ona, kazanılan bir doların bulunan beşinden daha değerli olduğunu öğret.
Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona ve hem de kazanmaktan neşe duymayı.
Kıskançlıktan uzaklara yönelt onu.
Eğer yapabilirsen, sessiz kahkahaların gizemini öğret ona.
Bırak erken öğrensin zorbaların sadece görünüşte galip olduklarını.
Eğer yapabilirsen, ona kitapların mucizelerini öğret.
Fakat ona sessiz zamanlar da tanı; gökyüzündeki kuşların, güneşin yüzü önündeki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini düşünebileceği.
Okulda hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğret ona.
Ona kendi fikirlerine inanmasını öğret, herkes ona yanlış olduğunu söylediğinde dahi.
Nazik insanlara karşı nazik, sert olanlara karşı da sert olmasını öğret ona.
Herkes birbirine takılmış bir yönde giderken kitleleri izlemeyecek gücü vermeye çalış oğluma.
Tüm insanları dinlemesini öğret ona, fakat tüm dinlediklerini gerçeğin eleğinden geçirmesini ve sadece iyi olanları almasını da öğret.
Eğer yapabilirsen, üzüldüğünde bile nasıl gülümseyeceğini öğret ona.
Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret.
Herkesin sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara dudak bükmesini öğret ona ve aşırı ilgiye dikkat etmesini.
Ona kuvvetini ve beynini en yüksek fiyatı verene satmasını, fakat hiçbir zaman kalbi ve ruhuna fiyat etiketi koymamasını öğret.
Uluyan bir insan kalabalığına kulaklarını tıkamasını öğret ona ve eğer kendisinin haklı olduğuna inanıyorsa dimdik dikilip savaşmasını öğret.
Ona nazik davran, fakat onu kucaklama, çünkü ancak ateş çeliği saflaştırır.
Bırak sabırsız olacak kadar cesarete sahip olsun, bırak cesur olacak kadar sabrı olsun.
Ona her zaman kendisine karşı derin bir inanç taşımasını öğret, böylece insanlığa karşı da derin bir inanç taşıyacaktır.
Bu büyük bir taleptir, ne kadarını yapabilirsen bir bak bakalım.
O, ne kadar iyi, küçük bir insan
Oğlum.

ALINTI: Abraham Lincoln



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,118 µs