En Sıcak Konular

Cem'in annesi ABD'de çıktı

31 Temmuz 2009 10:44 tsi
Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem'in mavi bültenle aranan annesi Tülay Makbule G. ABD'de. Teknik takip sonucu annenin Rusya'dan Amerika'ya gittiği tespit edildi.

Münevver Karabulut'un katil şüphelisi Cem G.'nin mavi bültenle aranan annesi Tülay Makbule G.'nin Rusya'dan sessizce ABD'ye geçtiği tespit edildi.

Cem'in de ABD'de bulunma ihtimalini değerlendiren savcılık, bu ülkeye gönderilmek üzere "istinabe" (şahit veya sanığın yazılı ifadesinin alınması) talebinde bulundu. Etiler'de cesedi bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut'un katil şüphelisi Cem G.'nin Bahçeşehir'deki evine baskın yapan polis, suç aleti testere ve genç kızın kanının bulaştığı çok sayıda delil ele geçirmişti.

BABA TUTUKLANDI, ANNE KAYIP

Tüm yurtta aranan Cem G.'nin yurtdışına çıkmış olma ihtimali nedeniyle hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten hazırlanmıştı. Evde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan anne Tülay Makbule G. ve baba Mehmet Nida G. ise tutuklama istemiyle sevkedildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Ancak yapılan incelemede 3 gömleğinde ve iç çamaşırında Karabulut'un kanı tespit edilen baba daha sonra tutuklanmıştı. Serbest bırakılan anne ise yurt dışına çıkmış, son olarak büyük oğlu Levent G. ile Rusya'da görülünce, hakkında yerinin belirlenmesi için mavi bülten çıkarılmıştı. Aylardır yeri tespit edilemeyen Tülay Makbule G.'nin teknik takip sonucu gizlice Rusya'dan ayrılarak ABD'ye gittiği tespit edildi.

Annenin ABD'ye gitmesi, Cem G.'nin bu ülkede olma ihtimalini de güçlendirdi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bu gelişme üzerine anne Makbule G. için ikinci kez "istinabe" hazırladı. İstinabe ile yeri tespit edilen annenin ABD'li yetkililerce ifadesinin alınması istenecek.

TRABZON'DA "CEM GÖRÜLDÜ" İHBARI

Sorular, "Adli Yardımlaşma Anlaşması" kapsamında Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. ABD Adalet Bakanlığı ise istinabeyi anne Tülay Makbule G.'nin yaşadığı adresin bağlı olduğu savcılığa iletecek.

Buradan gönderilen sorular, ABD'li savcılar tarafından Tülay Makbule G.'ye yöneltilecek. Makbule G.'ye soru sormak için ABD'ye bir heyetin gidip gitmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Katil zanlısı olarak aranan Cem'in Trabzon'un Araklı ilçesinin Guguoa (Halilli) beldesinde saklandığı ihbarı üzerine jandarma yaylalarda operasyon başlattı. Bu arada Münevver'in otopsisi sırasında Adli Tıp'ta yaşanan "sperm bulaştırma" skandalı ile ilgili olarak beklenen rapor hâlâ savcılığa ulaşmadı.

BABA MECLİS'TEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Vahşice katledilen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, önceki gün sessiz sedasız Ankara'ya gitti. Başbakanlık binasına giden Karabulut, oradan da Meclis'e geçti ancak Başbakan Erdoğan ve milletvekillerinin Ankara dışında olması nedeniyle eli boş kaldı. "Tekrar gelirim" diyen Karabulut, cinayetle ilgilenen Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in odasında SABAH'a son durumu değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Bu sıradan bir cinayet değil. Kızım hedef seçildi. Bu hedefin arka bahçesi karanlık. Başbakan bu karanlık noktaları çok iyi görüyor. 'Kızlarınıza sahip çıkın' derken bildiği şeyler var. Sayın Başbakan el atarsa cinayet çözülür. En son çözüm olarak Meclis'in önüne gelip kendimi yakacağım. Ne yapayım."

sabah



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs