En Sıcak Konular

AK Parti'de hummalı çalışma

31 Temmuz 2009 08:22 tsi
AK Parti'de hummalı çalışma 
AK Parti'yi 2011 seçimlerine götürecek kadro şekilleniyor. Mayıs ayında kabineyi yenileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni döneme parti ve meclis yönetiminde yapılacak değişiklikle girecek.

Devletin iki numaralı koltuğu olan TBMM başkanlığı için adaylık süreci resmen başladı. Meclis'in zirvesi gelecek hafta yapılacak seçimden sonra belli olacak. Sadece Meclis başkanlığı değil, Meclis başkan vekilliği, katip üyelik, idare amirliği ve grup başkan vekillikleri için de seçim yapılacak. Komisyon başkanlığı koltuğunun sahipleri de yeni yasama dönemi ile belirlenecek. Meclis başkanlığı ve grup başkan vekilliği ile birlikte en cazip makam olarak genel başkan yardımcılığı görülüyor. Bunun için ise 3 Ekim'de yapılacak AK Parti Kongresi bekleniyor. Meclis ve parti yönetiminde görev alan isimler, olağanüstü bir gelişme olmazsa seçimlere kadar görevlerini sürdürecek. Tüm bu değişikliklerin ardından AK Parti'yi genel seçime taşıyacak yeni parti vitrini oluşacak.

TBMM başkanlığı, 2 Meclis başkan vekilliği, 5 grup başkan vekilliği, 5 katip üyelik, 3 idare amirliği ve 17'si ihtisas komisyonu başkanlığı olmak üzere Meclis'te 33 koltuğun yeni sahipleri için seçim yapılacak. TBMM başkanlığı için mevcut Başkan Köksal Toptan'ın yanı sıra M.Ali Şahin, Prof. Dr. Burhan Kuzu veya sürpriz bir isim dillendiriliyor. Grup başkan vekilleri Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Nurettin Canikli'nin yerlerini koruması bekleniyor. Boş bulunan iki grup başkan vekilliği için ise Suat Kılıç (Samsun) ve Ayşenur Bahçekapılı (İstanbul)'nın adları geçiyor. TBMM başkan adayı olmaması durumunda M.Ali Şahin'in grup başkan vekili olması kuvvetli ihtimal olarak görülüyor. Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil'in görevini sürdüreceği, Hakkı Köylü (Kastamonu)'nün de diğer Meclis başkan vekili olacağı belirtiliyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, kongrenin ardından genel başkan yardımcısı olması da gündemde. 

zaman



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs