En Sıcak Konular

Hediye halıyı geri çevirdi

30 Temmuz 2009 19:38 tsi
İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, doğum yeri olan ve 4 yaşına kadar yaşamını sürdürdüğü İzmir'in Bergama ilçesini, göreve gelmesinin ardından ikinci kez ziyaret etti.

Bergama doğumlu İsrail Büyükelçisi Levy, önce belediyeyi ziyaret ederek, 29 Marttaki yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilen Mehmet Gönenç ile görüştü.

Bergama'da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden ve “Bulduğum her fırsatta Bergama'ya geleceğim” diyen Büyükelçi Levy, Mehmet
Gönenç'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçede belediyeyle ortaklaşa bazı projeler yürütmeyi teklif etti.

Levy, bu kapsamda ilk olarak Turabey Mahallesi'ndeki sinagogun restorasyonu girişimlerini desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Bu konuda onay alınması halinde Bergama doğumlu İstanbul'da yaşayan bir Musevi Türk yurttaşının 100 bin dolar bağışta bulunmaya hazır olduğunu dile getiren Levy, ayrıca belediyeyle ortaklaşa olarak Bergamalı ve İsrailli lise öğrencileri arasında karşılıklı gezi programı düzenleyebileceklerini söyledi.

Konuk Büyükelçi, Belediye Başkanı Gönenç'e, İsrail'de ayrım yapmaksızın herkese ihtiyaç duyduğu tıbbi malzeme ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmet veren “Yad Sarah” adlı gönüllü kuruluşun Bergama'da bir şube açmasını da önerdi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de “Bergamalı Büyükelçi” olarak hitap ettiği Gabby Levy'i, ilçede ağırlamaktan dolayı her zaman mutluluk duyduklarını ifade etti.

Büyükelçi Levy'e Turabey Mahallesi'ndeki sinagogun restorasyon hazırlıkları hakkında bilgi veren Gönenç, restorasyon projelerinin hazır olduğunu ve ödenek için hem İzmir Valiliği hem de Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Gönenç, Büyükelçinin gündeme getirdiği konularda iş birliğine hazır olduklarını da belirtti.

HEDİYE HALIYI GERİ ÇEVİRDİ

Büyükelçi Gabby Levy, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman'ı da makamında ziyaret etti.

Kahraman ile Bergama ile İsrail arasındaki ticari iş birliğinin artırılması konusunu görüşen Levy, Bergamalı iş adamlarını ülkesinde kasım ayında yapılacak olan su teknolojileri konulu fuara katılmaya davet etti.

Levy, ticaret odasındaki görüşmesinin ardından eski belediye başkanları Sefa Taşkın ve Raşit Ürper'i iş yerlerinde ziyaret etti.

Bergama ziyareti sırasında Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Birol'a ait halı satış mağazasını da gezen Levy, burada beğendiği bir halının, ticaret odası tarafından kendisine hediye edilmesi yönündeki teklifi, “İsrail Hükümetinin prensip kararı gereği kabul etmesinin mümkün olmadığını” söyleyerek geri çevirdi.

A.A.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,105 µs