En Sıcak Konular

Başbakan için suç duyurusu

30 Temmuz 2009 17:30 tsi
Sadece Erdoğan için değil Bakan Akdağ, Bakan Dinçer ve Bakan Yıldırım hakkında da suç duyurusunda bulundular.

Bursa'da 4 yıl önce belediye otobüsün düşerek yaralanan ve gördüğü tedaviler sonucu sağ gözünde görme kaybı ile yüz felci yaşayan Emine Aktan'ın çilesi sürüyor. 4 yıl boyunca kendisine yapılan haksızlıklar karşısında mağdur olduğunu iddia eden Aktan, eşiyle Bursa Adliyesi'ne gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında şikayet dilekçesi verip, "Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, denetim görevinin ihmali" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Eşi Zihni Aktan'la birlikte Bursa Adliye Sarayı'na gelen Emine Aktan, 4 yıl içerisinde kendisine yapılan haksızlıklar karşısında mağdur olduğunu belirtti. Aktan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçesinde "Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, denetim görevinin ihmali" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

18 Eylül 2005 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Otobüs İşletmesine ait 16 YA 689 plakalı otobüsle yolculuk yaparken şoför hatası yüzünden kapısı açık otobüsten düşerek yaralanan Emin Aktan, kaldırıldığı hastanede gördüğü tedaviler sonucu ölükmden döndü ama eski sağlığına kavuşamadı. Emine Aktan, Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Bursa Büyükşehir Belediyesi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı. Emin Aktan, toplanan deliller ve otobüs şoförünün 8/8 kusurlu olmasının tespiti üzerine davayı kazandı.

Kararın temyiz edilmesi ve geçen 4 yılın ardından 128 bin lira tazminat kazanan genç kadın, bu parayı almak içinde Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını aşındırdı.

Aldıkları paranın 28 bin lirasını avukata ödediğini gözyaşları arasında söyleyen Emine Aktan, hak ettikleri tazminat parasının kendilerine geç ödenmesi nedeniyle perişan olduklarını ifade ederek, "Bu paramızı bile zorluklar altında alabildik. Para pula döndü" diye yakındı.

Belediyenin tazminatı ödememek için sürekli engeller çıkardığını söyleyen kocası Zihni Aktan, "belediye otobüslerine bile haciz koydurduk. Trafik polisi ile otobüsleri ulaşım sırasında haciz işlemi yaparak bağladık. Bu zaman içersinde yaşadıklarımızı biz biliyoruz. Eşim çok mağdur olduğu gibi, günlerdir gözüne uyku girmedi, yetkililer bizimle ilgilenmemesi yüzünden psikolojisi bozuldu. Denetim ve gözetim görevini ihmal eden Başbakan, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ulaştırma Bakanın cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için savcılığa dilekçe verdik" diye konuştu.
21 yıllık sigortalı olduğu söyleyen Emine Aktan, buna rağmen emekli olamadığı söyleyerek, "Ne olur büyüklerim sesimi duysun. Çok perişanım. Eşim ve çocuğum zor günler geçiyoruz. Emekli olmak istiyorum" diye konuştu.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs