iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Mavi derinlik çeker sizi...

30 Temmuz 2009 10:47 tsi
Mavi derinlik çeker sizi... Derin devletin 'dibi'!. Neredeyse dokunabilirsiniz! iyibilgi Ankara

ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD toprakları dışında doğduğu için başkanlığının geçersiz olduğu iddiaları elbette Beyaz Saray tarafından “abuk” ve “sabuk” olarak nitelendirildi.

Washington’da bu konu bir tür fenomen olmaya aday ve görünen o ki daha çok su da kaldıracak! Yine de Obama’nın “aidiyeti”ne ilişkin tartışmalar iki ana eksen üzerinden okunuyor.

O eksen, Obama’ya göre nerede durduğunuzla ilgili. Yani Obama iktidarından beklentileriniz (!) ve Obama iktidarından beklentinizin olmaması.

Kısaca Barack Obama muhalifleri için ABD vatandaşı olmamak hali, Başkan “alem-i cihan” bile olsa, seçmenlerin yüzde 100’ünün oyunu bile almış olsa palavra!

Tıpış tıpış ABD’nin bir numaralı koltuğundan iner, inecek!  Madalyonun öbür yüzünün tezi ise a) Bir kere böyle bir saçmalık olmaz, Obama ABD vatandaşı, b) Seçilmiş ABD Başkanı’nın bu yolla indirilmesi bir yana hakkında bu türden tevatürlerin bulunması bile siyasi erki zayıflatıp, hem içeride hem de dışarıda ülkeyi zor duruma sokar!

Beyaz Saray açısından iddia sadece komplo teorisi ve Başkan’ın doğum yeri ile ilgili belge internet ortamında bulunduğu gibi, defalarca kanıtlanmış bir konu.

Yine de Beyaz Saray iddiaların bitmeyeceğinin de farkında ve bunu alenen söylüyor. Onlar da farkında ki bu tür fenomenler küçülmez, hep büyür!

Aslında işin sırrı da burada! Yani komplo teorisinin iyisi buradan belli oluyor. İddiacının gözünün içine belgeyi soksanız bile, izleyenler iddiacıyı izlemeyi sürdürüyor.

Peki ama yukarıda anlattığımız iki duruştan başta bir seçenek yok mu? Var; birisinin çıkıp, “kardeşim bırakın tepişmeyi de basit ve kısa yoldan Obama ABD doğumlu mu değil mi söyleyin” demesi gerekiyor.

Elbette birinin de bunu ciddiye alması! Doğrusunu söylemek gerekirse burada “gri” bir nokta var! Daha basit yoldan daha ağır şüphelere gidelim.

Evvelsi gün Beyaz Saray sözcüsünün yaptığı açıklama şöyle: “Bu abuk sabuk düzmeceye Beyaz Saray'ın basın toplantısında değinmekten nefret ediyorum. Elimde DNA kanıtı bile olsa bazıları buna inanmayacak! Bu ülkede çok daha önemli birçok konu var.”

Hepsi doğru. Gerçekten de konu DNA kayıtları olsa bile çözülemez. Zira mesele aile ile ilgili değil. (Gerçi malum, o da hayli tartışıldı ama) Doğum yeri ile ilgili ve bunun DNA ile ilgisi yok! DNA, Obama’nın ABD’de doğup doğmadığını söyleyemez.

Şimdi denebilir ki, “canım bu söylenen lafın gelişi, biz adamın meramını anladık, buradan birşey çıkmaz”.

Pekala.. O zaman bir de Obama’nın doğduğu yer olan Hawaii yetkililerinin açıklamalarına bakalım.

Hawaii Eyaleti Sağlık Müdürü Dr. Chiyome Fukino, "Hawaii Eyalet Sağlık Müdürlüğü’nün arşivlerinde tuttuğu, Barack Hüseyin Obama'nın Hawaii'de doğduğunu ve doğuştan Amerikan vatandaşı olduğunu gösteren hayati kayıtları gördüm" dedi.

Harika. Gösterin o zaman! Kapansın konu. Ama gösterilmiyor. Bu garip. İnternet ortamında dolanan “doğum belgesi” ise dijital bir kayıt ve gerçek bile olsa geçerliliği yok. Kaldı ki iddia sahipleri “gerçek değil” diyorlar.

Fukino yaptığı kısa açıklamada, "Bu  açıklamaya ya da 8 ay önce Ekim 2008'de yaptığım açıklamaya ekleyecek başka bir şeyim yok" ifadesini kullandı. Yani yaklaşık bir yıldır bu belge çıkarılıp gösterilmiyor!

İşin hukuki tarafı ise basit: ABD anayasası, bir kişinin devlet başkanı seçilebilmesi için, "doğuştan ABD vatandaşı" olması, yani ABD topraklarında doğması gerektiğini belirtiyor.

Durum bu kadar ciddi ise neden belge ortaya çıkmıyor? Çünkü eyalet yasaları, herhangi bir kişinin doğum belgesinin, bunda somut çıkarları olmayan başka kişilere gösterilmesini engelliyor.

İyi de “daha somut çıkar” ne olabilir? ABD Başkanı’nın çıkarı değil mi söz konusu olan?

Bu arada şu soru da merak edilebilir. Bu mesele nereden çıktı? Obama’nın büyükannesi, “O Mombasa’da doğdu” demiş bulunuyor. Kıyamet de buradan besleniyor işte.

Kriz denebilir mi bilinmez ama dosya da gelinen son durum şu: Muhalifler iddialarının arkasında ve yüzbinlerce oy toplamış durumdalar. Maksat, “şu belgeyi görelim, göremezsek Obama’yı gönderelim! (Yerine kim gelecekse?!)

İktidar ise yanıtını son olarak Hawaii Eyalet Kongresi üzerinden verdi. 
Eyaletin Temsilciler Meclisi üyesi Neil Abercrombie, eyaletin ABD’ye katılmasının 50. yıldönümü nedeniyle hazırladığı karar tasarısına, “Barack Obama’nın doğum yeri” ifadesini ekledi.

“Bu ne ifade eder ki?” Çok eder. Çünkü tasarı kabul edildi. Ve sadece Demokratlar değil Cumhuriyetçiler’in tamamı, bir daha yazalım tamamı bu tasarıyı onayladı.

378 üyenin oybirliğiyle kabul edildi. 220 Demokrat ve 158 Cumhuriyetçi’den tek bir karşı oy çıkmadı. Böylece iddialar “resmen” tarih oldu.

İyi ama o zaman muhalefet nasıl bu kadar çok ses çıkarıp sonra firesiz, “Obama Başkan’dır” dedi? “Derin devletin dibi” dedeğimiz derinlik tam orası işte. Mavi derinlik! Rızanızla su çeker sizi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs