En Sıcak Konular

Davutoğlu Lübnan'a gitti

30 Temmuz 2009 10:05 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki günlük ziyaret için Lübnan'a gitti. Bakan Davutoğlu ziyaretin zamanlamasının, Lübnan açısından önemli olduğunu belirtti.

Davutoğlu, Esenboğa Havaalanı'nda hareketinden önce yaptığı açıklamada, son yıllarda zaten çok gelişmiş ikili ilişkiler bağlamında, Dışişleri Bakanı olarak Lübnan'a ilk ziyaretini yapacağını söyledi.

Ziyaretin zamanlamasının Lübnan açısından önem taşıdığını ifade eden Davutoğlu, Lübnan'da haziranda yapılan seçimleri anımsatarak, son derece başarılı bir kampanyanın ardından, şeffaf, objektif ve başarılı bir seçim döneminin geçirildiğini belirtti.

Seçim sonrasında yapılan koalisyon görüşmelerinin biraz uzadığını ifade eden Davutoğlu, bu görevi yürüten Saad Hariri'nin çalışmaları çerçevesinde son günlerde daha olumlu bir seyir takip ettiğini belirtti.

Davutoğlu, Lübnanlı gruplarla, siyasi liderlerle, koalisyon unsuru olacak partiler ve taraflarla çok yakın teması bulunan ve geçmişte Lübnan'daki birçok siyasi çabanın içinde bulunan Türkiye'nin, bu kritik dönemde de Lübnan'da katkıda bulunabileceği kanaatinin oluştuğunu ifade ederek,  "Biz Lübnan'ın siyasi istikrarına büyük önem veriyoruz" dedi.

Lübnan'ın mezhep ve etnik yapısı itibariyle Orta Doğu'nun en çok kültürlü yapısına, aynı zamanda hassas dengeleri olan siyasi yapıya sahip dost ve komşu bir ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, Lübnan'ın istikrarına Türkiye'nin her zaman katkıda bulunduğunu, bundan sonra da Lübnan'ın istikrarının güçlenmesi yönünde gayret gösterileceğini kaydetti.

Hem ikili ilişkileri konuşmak, hem bu siyasi çabalarda gelinen noktayı istişare etmek üzere Lübnan'a gittiğini söyleyen Davutoğlu, bu çerçevede bütün siyasi liderlerle görüşmeler yapacağını ifade etti.

Davutoğlu, "Biz bu kritik sürecin Lübnan'ın daha da sağlıklı ve güçlü bir şekilde çıkması doğrultusunda yapılan çalışmalara destek veriyoruz" diye konuştu.

Suriye ve Lübnan'ın ardından önümüzdeki günlerde bölgeye dönük başka ziyaretler yapacağını da belirten Davutoğlu, bölgenin bu önemli geçiş sürecinde çok daha sağlıklı ve istikrarlı bir yapıya kavuşması yönündeki çabaların sürdürüleceğini ifade etti.

Davutoğlu, Lübnan'da UNİFİL'de bulunan Türk birliğini de ziyaret edeceğini, ayrıca Lübnan'ın imarına katkı çerçevesinde yapılan okul ve hastane açılışlarına katılacaklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, temaslarının ardından yarın akşam Türkiye'ye döneceklerini belirtti.

aa



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs