En Sıcak Konular

İki imamın tartışması kanlı bitti: 2 ölü

30 Temmuz 2009 09:59 tsi
İmam, Cuma hutbesinde diğer caminin imamını eleştirdi. Eleştirilere hedef olan imamın cemaati intikamı namaz saati camiyi yakarak aldı. İşte korkunç olay:

Sri Lanka'da iki cami imamının birbirleri aleyhine konuşması üzerine meydana gelen olaylarda 2 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Çıkan olaylarda 131 kişi de tutuklandı. Devlet yetkilileri, son 30 yıldır kanlı terörle mücadele eden Sri Lanka'da ilk defa bir olayda bu kadar çok sayıda kişinin tutuklanmasına Sri Lanka'nın yakın tarihinde pek rastlanmadığını ifade etti.
 
Ada nüfusunun sadece yüzde 8'ini oluşturan Müslümanların birbirine girmesi en başta Müslüman camiayı derinden üzdü. Sri Lanka'nın önde gelen Müslümanlarından Muhammed Jamaldeen, "Bizim dinimiz barış, tolerans, hoşgörü dini iken İslam'ı tam anlayamamış  insanların tahriki sonucu gelecek nesiller üzerinde de çok kötü hatıralar bırakacak üzücü olaylar yaşandı. Bu fitne hareketlerinin daha fazla yayılmasına izin vermeyeceğiz. Başka dinden insanlara örnek olacağımıza kendi içimizde kavga ettik. Allah affetsin bizi." dedi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre olaylar Cuma günü imamın hutbede diğer cami imamını eleştirmesi sonucu meydana geldi. Eleştirilere hedef olan grup Cuma akşamı tarihi Buhara camisine saldırarak camiyi ateşe verdi. İki kişinin ölümüne onlarcasının da yaralanmasına sebep oldular.

Yaşanan çatışmalar üzerine Sri Lanka Cumhurbaşkanı olaya müdahale ederek Müslüman Bakanlardan Faiz Mustafa'yı bölgeye gönderdi. 30 yıllık kanlı mücadeleleri bitiren Sri Lanka'da Müslümanların birbirine girmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Cihan Haber Ajansı'na konuşan bazı görgü tanıkları, dışarıyla bağlantılı olan bazı Müslüman görünümlü kişilerin devamlı olarak Müslümanlar arasında çatışma çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca olayların Bahreyn Başbakanı Sri Lanka'da iken patlak vermesi dikkat çekti.

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,896 µs