En Sıcak Konular

Ertosun’dan bu soruların cevabı bekleniyor

30 Temmuz 2009 09:33 tsi
Ertosun’dan bu soruların cevabı bekleniyor ‘Ergenekon savcıları görevden alınsın’ diyerek HSYK toplantılarını kilitleyen Ertosun, hakkındaki iddiaları yanıtlamak için bugün basın toplantısı düzenliyor. Kamuoyu toplantıda Ertosun’dan bu soruların cevabını bekliyor.

Ergenekon, KCK ve faili meçhullerle ilgili soruşturmaları yürüten savcıların görevden alınması teklifiyle HSYK yaz kararnamesi toplantılarını uzun süre kilitleyen üye Ali Suat Ertosun, bugün hakkındaki iddialara cevap vermek için medyanın karşısına çıkıyor. Ertosun’un Adalet Bakanlığı Ek Binası’nda saat 10.30’da başlayacak basın toplantısı öncesi star, kamuoyunun Ertosun’un cevaplamasını beklediği soruları derledi. İşte cevap bekleyen sorular:

ERGENEKON SANIĞIYLA NE KONUŞTUNUZ?

HSYK üyesi olarak Ergenekon gibi tüm Türkiye’nin gözü üzerinde olan bir davanın sanığı Engin Aydın ile görüşmeniz sizce doğru mu?

Ergenekon savcılarıyla ilgili karar verme makamındaki birisi olarak o savcıların yürüttüğü bir soruşturmanın sanığı ile yakın ilişkiye girmeniz ne kadar doğru?

Ergenekon sanığı ile görüşmenizde Yaz Kararnamesi ya da Ergenekon savcılarının yerinin değiştirilmesi gündeme geldi mi?

Ergenekon sanığı ile görüntülendikten hemen sonra Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların yerini değiştirilmesini teklif ettiniz mi?

Teklif etti iseniz bunda Ergenekon sanığı Engin Aydın’ın bir etkisi oldu mu?

KCK SAVCILARI NEDEN DEĞİŞTİRİLMELİ?

PKK’nın şehir örgütlenmesi KCK’ya karşı soruşturma yürüten Diyarbakır’daki özel yetkili savcıların görevden alınmasını teklif ettiniz mi?

KCK savcılarının yerlerinin değiştirilmesi teklifinizin gerekçeleri neler?

Diyarbakır’da faili meçhullerle ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili savcıların görev yerinin değiştirilmesini teklif ettiniz mi?

Faili meçhulleri soruşturan savcıların yerlerinin değiştirilmesini için gerekçeniz neydi?

TUĞGENERAL AYDIN’LA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

Faili meçhullerle ilgili olarak tutuklanan ve 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Albay Cemal Temizöz’ün komutanı Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, 6-7 Mart tarihlerinde sizi bağ evinde ağırladı mı?

Tuğgeneral Aydın’ın misafiri olduysanız burada Albay Temizöz’ün durumu ve faili meçhullerle ilgili soruşturmalar gündeme geldi mi?

Albay Temizöz ve KCK savcıları ile Temizöz hakkındaki 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talepli iddianemeyi kabul eden mahkeme başkanının görevden alınmasını teklif etmenizde bu görüşmenin etkisi oldu mu?

Kararname geldikten sonra görüştü

Adalet bakanlığı Yaz Kararnamesi Taslağı’nı 15 Haziran’da HSYK’ya gönderdi. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon sanığı Engin Aydın’ın Haziran ayının sonunda yaptıkları görüşmenin fotoğraflarını Star okuyucularına duyurdu. Ergenekon sanığı Engin Aydın’ın görüşmeye koltuğunun altında zarf içinde bir dosya ile gelmesi dikkat çekti. Bu görüşmelerin ardından Ali Suat Ertosun, HSYK toplantısında Ergenekon savcılarının görevden alınmasını gündeme getirdi. Ertosun’un ısrarlı tavrı kafaları karıştırdı.

Duyar cinayetini niye size soralım

Cezaevleri Genel Müdürü olduğunuz dönemde, Sabancı suikasti sanığı Mustafa Duyar hangi cezaevine gönderilirse, Nuriş kardeşlerin oraya gönderildiği iddiaları doğru mu?

Duyar 4 kurşunla öldürüldü. Son derece güvenlikli olan Afyon Cezaevi’ne silah nasıl sokuldu? Duyar açık hedef olmasına rağmen, Cezaevleri Genel Müdürü olarak neden can güvenliğini sağlamadınız?

Nuri Ergin ‘Mustafa Duyar’ı ben öldürttüm’ dedi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Aynı Nuri Engin, ‘Ergenekon savcısı, Ali Suat Ertosun’a neden Duyar’a yakın ilgi gösterdiğini sorsun’ dedi. Mustafa Duyar’a neden yakın ilgi gösterdiniz?

Gazeteci Can Dündar, Adalet Bakanlığı’ndan izin almasına rağmen, cezaevinde Mustafa Duyar’la görüşmesini sizin engellediğini yazdı. Bu iddia doğru mu? Doğru ise aynı dönemde başka sanıkların gazetecilerle görüşmesine izin verirken Duyar’ın gazetecilerle görüşmesini neden engellediniz?

Sabancı suikasti sanığı Mustafa Duyar’ın öldürülmesi olayında herhangi bir dahliniz ya da ihmaliniz var mı?

İstifa edecek misiniz?

Yargıtay, eski HSYK Başkanvekili Ergün Güryel’in bazı hakim ve savcılara müdahalelerini ‘ısrarlı talep’ kabul etmiş ve istifasını istemişti. Sizin Ergenekon savcılarının görevden alınması için iki haftalık direnciniz ‘ısrarlı talep’ değil mi?

Hakkınızda bu kadar ağır ithamlar varken hala HSYK ve Yargıtay üyeliği koltuğunda oturmaya devam edecek misiniz? Yargı bağımsızlığı ve sayfınlığı açısından istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?

star



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs