En Sıcak Konular

Terörle mücadelede başarı nedir?

30 Temmuz 2009 08:47 tsi
Terörle mücadelede başarı nedir?   

Terörle 90'lı yılların yöntemleriyle mücadele edilemeyeceğini anlamayanlar, gelecek kuşakların korku ve şiddetle beslenen bir ülkede yaşamasını önemsemiyor mu?

Mehveş Evin / Akşam

İçişleri Bakanı Beşir Atalay sanki dün 'Kürt açılımı'nın tüm detaylarını bir çırpıda anlatıverecekmiş gibi bir hayal kırıklığı havası yaratıldı. MHP hemen 'Ne mutabakatı? Hükümetin bir fikri yok mu... Açık olsunlar!' diye veryansın etti. CHP'den gelen ilk tepki daha yumuşak olsa da yine de hoşnutsuzluk hakimdi.

Oysa iktidar partisi bu sefer akıllı davranıp, toplumun tüm kesimleriyle birlikte adım atmak istediğini, meselenin sadece AKP'nin değil, herkesin meselesi olduğunu ve 'herkesi' sürece dahil edeceğini söyledi. Atalay'ın açıklaması, bu sürece alıştırmak için yapılan bir girizgah, 'soğukkanlılığa davet' niteliğinde...

Türkiye için bu kadar önemli, hatta tarihi bir adım atmaya hazırlanırken muhalefetin ve medyanın iktidarı 'hadi hemen açıkla' diye sıkıştırması hiç yapıcı değil.

MHP'li Şandır, 'Müzakere başladıysa terörle mücadele başarısız olmuş demektir' gibi sözlerle AKP'yi sıkıştırmaya çalışıyor ama, acaba bu sözlerin vebalinin farkında mı? Şimdiye dek terörle mücadelede şehit olmuş binlerce insana, ailelerine, topluma ve de Türk devletine haksızlık ediyor!

Başarısızlık, Silahlı Kuvvetler'in 'yılanın başını tamamen ezip' bütün PKK'lıları öldürememesi, kamplarını dümdüz edememesi ise, evet başarısız olundu! Bunu itiraf etmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ezilmesi, küçülmesi anlamına gelmediği gibi terör örgütünü de yüceltmez. 

BOŞUNA ÜZÜLMEYİN

Allah aşkına şu son çeyrek yüzyıldır kaybettiklerimize bakın: Ortada 'başarı' veya 'başarısızlık'la açıklanabilecek bir durum var mı? Ne TSK ne de PKK için başarıdan söz etmek mümkün mü? 'Terörle mücadele'nin 90'lı yılların yöntemleriyle sürdürülemeyeceğini hala anlamıyor musunuz? Gelecek kuşakların korku ve şiddetle beslenen bir ülkede yaşamasına bu kadar hevesli misiniz?

'Terörün istediği oldu' diye karalar bağlayan, hatta 'barış' sözcüğünün kullanılmasını bile yadırgayanlar, kendilerini boş yere üzmesin! Asıl bu sürecin adımları dikkatli atılır, çoğunluğun üzerinde mutabık olduğu bir çözüm üretilebilirse terörle mücadele başarılı olmuş demektir.

 



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,665 µs