En Sıcak Konular

Doğan'ın raporunda da imzası var!

30 Temmuz 2009 08:41 tsi
Doğan'ın raporunda da imzası var!
Ergenekon davası sanığı emekli Albay Arif Doğan'ın tahliye edilmesi yolunu açan Adli Tıp Kurumu raporunda, tartışmalı raporları ile gündeme gelen Nur Birgen'in imzasının olduğu ortaya çıktı.

1960-61 yıllarında milli futbol takımında oynayan Ergenekon tutuklusu Albay Arif Doğan'ın Adli Tıp'taki muayenesi esnasında ağladığı ve bir şey hatırlamadığı belirtildi. Doğan'ın tahliyesine gerekçe gösterilen raporda Birgen'in imzası var.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, JİTEM'in kurucularından olduğu iddia edilen Arif Doğan'ı 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye etti. Tahliye kararında Doğan'ın avukatının talebi üzerine 5 Haziran 2009'da Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği belirtildi. Mahkeme kararında Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'nun verdiği raporda ise sağlık gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesi yönünde görüş bildirildiği kaydedildi. Doğan'ın dosyası, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nda adli tıp uzmanları Nur Birgen, A. Sadi Çağdır, Koray Kaptanoğlu ile doktorlar tarafından incelendi. Uzmanların hazırladığı 5 sayfalık raporda, doktorların muayenesi sırasında 'Çöker misiniz?' denmesi üzerine Doğan'ın ağladığı belirtildi. Doğan'ın 'utandığını, yattığı hastanenin adını bilmediğini, unutkanlığının çok olduğunu, ölmek istediğini, ancak torunları için yaşamak istediğini, 1998'de emekli olduğunu, öncesinde de dağlarda çalıştığını' anlattığı aktarıldı. Doktorlar, bu durumu ajite depresyon olarak değerlendirdi. Raporun sonuç bölümünde Doğan'ın ileri derecede kalp yetmezliği olduğu belirtildi. Devamında da hastane şartlarında yatırmanın da takibinin uygun bulunduğu bu karara da oybirliği ile ulaşıldığı anlatıldı.

Başkanlığını Uz. Dr. Nur Birgen'in yaptığı 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu, aldığı birçok kararla tartışılmıştı. Kurul, Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin'in Susurluk davasında aldığı 6 yıl hapis cezasını tamamlamadan 2003'te salıverilmesinin yolunu açan 'sürekli sağlık sorunları var' raporunu vermişti. Aynı yıl kurulun o dönemki üyelerine İstanbul Tabip Odası (İTO) Onur Kurulu tarafından cezaevindeki korsakoff hastası hükümlülere çelişkili rapor verdikleri iddiasıyla geçici süreyle meslekten men cezası verilmişti. Dr. Birgen hakkında, 1995'te Adli Tıp şube müdürü olarak görev yaptığı sırada işkence gören 7 kişiye sağlam raporu verdiği gerekçesiyle de İTO Onur Kurulu'nca 6 ay meslekten men cezası verilmişti. Birgen, en son kanser hastası Güler Zere hakkında tutukluluğunun devamı yönünde görüş bildirmişti. 

zaman



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,993 µs