En Sıcak Konular

İl olabilmek için 'her yolu' deniyorlar

29 Temmuz 2009 18:59 tsi
Erdoğan Antalya'yı CHP'ye kaptırmaya çok üzüldü ama geçtiğimiz günlerde partisine katılan Alanyalılar bu açığı kapatmak istiyorlar. Bugün bunu kendisine ilettiler...

Antalya'ya bağlı Alanya ilçesi, il olmak için her yolu deniyor. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeye gelişini fırsat bilen Alanyalılar, il olmak istediklerini bir kez daha dile getirdi. Alanya Kaymakamlığı önünde toplanan vatandaşlar, üzerinde 'Sayın Başbakanımız Alanya 'İL' çemize hoş geldiniz' pankartıyla Başbakan Erdoğan'a mesaj verdi.
 
Tatilini geçirmek üzere geçtiğimiz Cuma günü Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğleden sonra Belek'te kaldığı otelden çıkarak Alanya'ya geldi. Erdoğan, ilk önce Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Başbakan'ı kaymakamlığa gelişinde, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Halkın büyük sevgi gösterdiği Başbakan'a eski Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel ve kısa bir süre önce Burdur'da bedelli olarak askerliğini tamamlayan oğlu Bilal Erdoğan eşlik etti. Kaymakamlık'ta yaklaşık yarım saat kalan Başbakan, beraberindekilerle 12 Temmuz'da Antalya İl Kongresi'nde AK Parti'ye katılan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Sipahioğlu ile makamında bir süre görüşen Başbakan Erdoğan, ayrılırken belediye önünde toplanan halka hitap etti.

Erdoğan, Gazipaşa Havaalanı'na diret uçuşların başladığını hatırlatarak bizzat gelerek açılışını kendisinin yapacağını bildirdi. Havaalanının gerek Alanya, gerekse Amanur'un gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başbakan, "Bu Alanya ve Antalya turizmini çok daha olumlu bir şekilde etkileyecektir. Bugün gerek Antalya valimizden gerekse Alanya kaymakamı ve belediye başkanımızdan brifingler aldım. Geçen yıl biliyorsunuz 9 milyon turiste ulaşmıştık. İnşallah bu yıl da geçen yılki turist miktarına büyük ölçüde yakalayacağımızı görüyoruz ve inanıyoruz. Turizm, şimdiye kadar deniz kum güneş üçgeninde yapıldı. Şimdi artık böyle değil, bu üç özelliğin yanına sağlığa, yaylaya, kış turizmine varıncaya kadar dört mevsim bir turizmi Türkiye artık ortaya koyabiliyor." diye konuştu. Başbakan Erdoğan, geçen yılki 26 milyon turist sayısını çok daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.
 
Alanya-Antalya arası bölünmüş yolların tamamlandığını hatırlatan Başbakan, Alanya'ya modern bir devlet hastanesi yapılması için 2010 bütçesinden ödenek ayırarak süratle tamamlayacaklarını bildirdi. "Geçen yıl geldiğimizde elektrikler 6- 7 kez kesiliyordu. Artık bu kesintiler yok." diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu gün Alanya'ya verilen su miktarı 5 kat artmıştır. Bütün bunlar bizim insanımıza yaklaşımımızın çok açık net örnekleri ve ispatıdır. Şimdi bunları da artırarak devam ettiriyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. İnsanımızla guruluyuz ve gururlu olmaya devam edeceğiz. Gerek milletvekili, gerek belediye başkanı arkadaşlarımla ayrıca gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. El ele birlik beraberlik içerisinde çok daha güzel günlere kavuşacağız. Yeter ki, birbirimize inanalım birbirimize güvenelim. Hiç şüpheyle birbirimize bakmadığımız sürece aşamayacağımız engel yoktur."
 
Başbakan Erdoğan, belediyeden ayrıldıktan sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'na geçti. Burada çevik kuvvet ile vatandaşlar arasında, Başbakan'ı görmek isteme yüzünden kısa süreli bir arbede yaşandı. Parti binasından ayrılırken Ayşe Melek adında bir kadın Başbakan'ın makam aracına el sallayarak durdurdu. Arabasının camını açan Erdoğan, kadını dinledi. Kadın, Başbakan'a kendisini rüyasında gördüğünü ve siyasetini çok beğendiğini söyledi.

cihan



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs