En Sıcak Konular

Der Spiegel: Rasmussen vasat bir seçimdi

29 Temmuz 2009 12:49 tsi
Almanya'da yayın yapan Der Spiegel dergisi, Danimarka Eski Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne getirilmesini "vasat bir seçim" olarak nitelendirdi.

Fransa ve Almanya'nın ortaklaşa düzenlediği NATO zirvesinde, Türkiye'ye yapılan baskılar neticesinde Rasmussen, NATO Genel Sekreteri olarak seçilmişti. Rasmussen yeni görevine resmi olarak başlamadan eleştiri oklarına hedef olmaya başladı. Son sayısında NATO, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) gibi kurumları mercek altına alan Alman Der Spiegel dergisi, eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliğe getirilmesinin "vasat bir seçim" olduğunu yazdı ve Rasmussen'e ağır eleştirilerde bulundu. 56 yaşındaki Rasmussen'in Danimarka başbakanlığı sırasında göçmen karşıtı politikaları destekleyen muhafazakar bir politikacı olduğunu vurgulayan Der Spiegel, Rasmussen'in "herkesin kabul edebileceği en küçük ortak payda" olduğunu savundu. Der Spiegel'in eleştirileri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Rasmussen'in ekonomist bir altyapıdan geldiğini ifade eden dergi NATO'nun ekonomik konulardan çok askeri konularda uzmanlık gerektirdiğini belirtiyor.

NATO, BM ve IAEA gibi organizasyonların tepesine çıkmanın yolunun ortalama biri olmaktan geçtiğinin vurgulandığı yazıda "Pekçok global enstitü ilham vermeyen, sönük bürokratlar tarafından yönetilmenin sıkıntısını yaşıyor. Bu durum çoğu zaman devlet başkanlarının ve hükümetlerin bu görevlere herşeye burnunu sokmayan zayıf figürleri getirmeyi tercih etmesinden kaynaklanıyor" deniliyor. Yazının ilerleyen bölümlerinde bu tür kurumların başına getirilen isimleri değerlendiren Spiegel ekibi Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso için "Brüksel'de trajikomik bir figür" ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne getirilen Ban Ki-moon için ise; "Generalden çok sekreter olan bir lider" tanımlamasını kullandı.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs