En Sıcak Konular

Dünür operasyonu: 2'den 1'i çatlar!

29 Temmuz 2009 11:51 tsi
Dünür operasyonu: 2'den 1'i çatlar! O mikrop girmeye görsün. Güldürmez, bir de öldürebilir! iyibilgi Ankara

Dünür yüzünden kadim Acem imparatorluğu dağılır mı?. Dağılır! Bazen nice süper güçlerin yapamadığını dünürler yapabilir. Ama herkes de bilir ki, her türlü akrabalık ilişkisinden doğan çatışmalar aslında çoktan vücuda girmiş mikrobun bağışıklık sistemiyle kavgasıdır!


İran bugün sadece Batı olarak tarif edilen ABD ve Avrupa kıtasının baskısı altında değil. Esasen doğunun da, yani Rusya’dan başlayıp, “kuzey ülkeleri”, Hindistan ve Çin’in getirdiği bağlantılı dengeler denli, Arap ülkelerinin de ağır baskısı altında.

Bu sorunların tüm bileşenleri, son başkanlık seçimleri ertesinde kendini nispeten gösterdi ve Tahran “bir iç dengeler sallantısı”na savruldu. Ama “beklenen” olmadı ve sistem işlemeye devam etti.

Ama “işlemeye devam eden sisteme” bir kere virüs bulaşmıştı. O mikrop kendini herhangi bir iktidarın en zayıf noktasından vurdu. Liderler arası bir çekişmenin sufli konularından!

Dünürüne torpil atama yaptığı için ülkesinin dini lideri Hamaney'den fırça yiyen İran lideri Ahmedinecad'ın yardımcılarının yetkilerinin sınırlandırılması için tasarı hazırlandı. Bazı bakanlar da kabineyi boykot etti. Ve bu garip gelişme, seçim sonrası yaşanan bütün o karmaşıklıktan daha tehlikeli!

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ahmedinecad'a bir mektup yazarak acilen dünürünü görevden almasını istedi. Dünür de istifa etti. Ahmedinecad ise karşılık olarak Ayetullah'a yakın iki bakanı görevden aldı!

İstihbarat Bakanı görevden alınınca Kültür Bakanı Muhammed Harandi istifasını verdi. Şimdi İran’da bakanların kabine toplantısına girmediği ve Ahmedinejad’ın de bakanlarını gelmezseniz koltuk gider diye tehtid ettiği söyleniyor.

Son atak ise milletvekillerinden gelmiş durumda. Ahmedinecad'a reaksiyon olarak cumhurbaşkanı yardımcılarının yetkilerini kısıtlayan bir yasa meclisten geçirildi.

Belli ki bu “saçma sapan” görünen süreç kartopu etki yaratabilir. Ama asıl önemlisi şu; politikanın 1 no’lu kuralı: iki bardak çarpışırsa en az biri çatlar! Tabii kırılmazsa!

İyi de bu kimin işine yarar ki? Dünürlerin olabilir mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs