Facebook işgali | " /> Facebook işgali | "/>

En Sıcak Konular

Liechtenstein’e Facebook işgali

29 Temmuz 2009 11:21 tsi
Liechtenstein’e Facebook işgali 

7 bin kişi tarafından işgal edilen ülke!Avrupa’nın minik ve zengin ülkesi Liechtenstein’ı işgal planı yaptılar.

Facebook’ta toplanan 7 bin kişi, eğlence olsun diye Avrupa’nın minik ve zengin ülkesi Liechtenstein’ı işgal planı yaptı. Grubu ciddiye alan ülkenin en büyük gazetesi, haberi manşetten “Korkunç işgal planı” diye verdi.

En büyük arkadaşlık sitesi Facebook’ta her gün kurulan binlerce gruptan biri, Avrupa’nın “yükte hafif, pahada ağır” ülkesi Liechtenstein’da kriz çıkardı. Herşey, İngiliz öğrenci Lizzie Palmer’ın can sıkıntısından “Facebook Ordusu - 1 Milyon Kişi Toplanıp Liechtenstein’ı İşgal Edelim” grubu kurup kendisini de geleceğin ‘Liechtenstein kraliçesi’ ilan etmesiyle başladı.  Birkaç hafta içinde gruba, ülkenin 35 bin kişilik nüfusunun 5’te birine denk gelen 7 bin 200 kişi üye oldu. Grupta, ülke için yeni bir bayrak tasarlandı, işgalin nerelerden yapılacağına dair planlar hazırlandı. “Facebook ordusu” sonunda Liechtenstein’ın en büyük gazetesi Die Liechtensteiner Vaterland’a manşet oldu. Gazete, doğuda Avusturya, batıda İsviçre’den ülkenin istila edilmesini öngören “korkunç” saldırı planını yayınladı ve kişi başına düşen 145 bin dolar milli gelirle dünyanın en zengin ülkesinin vatandaşlarına “Liechtenstein işgal edilecek mi” diye sordu. Vaterland, 160 kilometre karelik ülkenin boyutunun onu “kolay bir hedef” haline getirdiğini yazdı.

Yanlışlıkla işgal edilmişti

2003’te komşu ülke İsviçre’nin 171 askeri, bir tatbikat sırasında kaybolarak, Liechtenstein’a girmişti. Liechtenstein, 1868’de 80 askerden oluşan ordusuyla Avusturya-Prusya Savaşı’na katıldıktan sonra “fazla masraflı” olduğu için ordusunu dağıttı. Ülkeyi dış güçlere karşı İsviçre ordusu koruyor.

KRALİYET SARAYI’NA FACEBOOK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Lizzie Palmer’ın liderliğindeki Facebook orduları için “Liechtenstein’ı özgürleştirin” afişi bile hazırlandı. Ayrıca grup, photoshop ile başkent Vaduz’daki Kraliyet Sarayı’na Facebook bayrağı çekti. Nüfusunun çoğu Alman asıllı olduğu ve resmi dilin Almanca olduğu ülkede 884 Türk yaşıyor.

bugün



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs