En Sıcak Konular

Ersöz'ün tehditleri bu kez işe yaramadı

29 Temmuz 2009 10:15 tsi
Ersöz'ün tehditleri bu kez işe yaramadı GATA’da 9 klinik Ersöz için 20 Temmuz’da ‘taburcu’ olması yönünde rapor verdi. 24 Temmuz’da Silivri’den cezaevi aracı beklenirken, Ersöz nakli engelledi. Dün saat 15.00’te Silivri’ye gönderildi.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla yapılan soruşturma kapsamında 6 aydan fazla zamandır tutuklu olan ancak toplamda 24 saat bile cezaevinde kalmayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, dün Silivri Cezaevi’ne konuldu. Star, dün Ersöz ile birlikte emekli Albay Hasan Atilla Uğur için GATA’nın 9 kliniğinin ‘’Sağlık durumu normale döndü. Yatak tedavisi şu aşamada zorunlu değildir’’ raporu verdiğini duyurmuştu. 24 Temmuz günü Silivri Cezaevi’ne gönderilecek olan Ersöz ve Uğur’un yoğun ve ağır imalar içeren mektuplarla direndikleri ancak dün saat 15.00’te Silivri’ye gönderildikleri öğrenildi.

20 TEMMUZ’DA 9 KLİNİKTEN RAPOR

Tartışmalı bir şekilde GATA’ya sevkedilen ve burada ‘yataktan düşerek başını çarptı’, ‘ameliyatta et yiyen bakteri bulaştı’ iddialarıyla 6 ay kalan Levent Ersöz’e 20 Temmuz 2009 günü 9 klinik tarafından konsültasyon yapıldı. Üroloji, Göğüs, Kalp, Plastik Cerrahi, Fizik Tedavi, Psikiyatri, İç Hastalıkları, Nöroloji gibi 9 ayrı klinik tarafından 20 Temmuz 2009 tarihinde ‘’Sağlık durumu normale döndü. Taburcu edilebilir’’ raporu verildi. GATA’nın raporları, Genelkurmay Başkanlığı ve Ergenekon savcılığına faksladı. Ergenekon savcılığı da bunu Silivri Cezaevi yönetimine gönderdi.

ADLİ TIP’A SEVK OLACAĞIM, BEKLEYİN

Ancak GATA’da komutanlar katında yatmakta olan Ersöz, muayenelerinin taburculuk işlemleri için olduğunu öğrendi ve devreye girdi. Ersöz taburcu edilmemesi yönünde üst makamlara tehditvari ifadeler içeren bir mektup yazdı. Ersöz’ün mektubunda ‘kısa süre sonra Adli Tıp’a sevkedileceği ve üroloji yönünden taburcu alacağını’ belirttiği, bu nedenle GATA’dan bir süre daha taburcu edilmemesini istediği öğrenildi. Ancak GATA’da 9 ayrı klinik tarafından verilen raporlar arasında ürolojik yön raporu da vardı ve bu rapor Ersöz’ün hiçbir sıkıntısının olmadığını belirtiyordu.

YİNE ‘IŞIĞI GÖSTERMEM’ TEHDİDİ

24 Temmuz günü taburculukla ilgili bütün işlemler tamamlandı ve cezaevi nakil aracı beklenmeye başlandı. Ancak Ersöz’ün 4 günlük bu zaman zarfında yaptığı girişimler sonuç verdi ve taburcu işlemleri durduruldu. Ersöz’ün internet sitelerine düşen ses kayıtlarındaki ‘Ben eğer ışık görürsem onlar da ışık görecekler; ben ışık göremezsem, onlar hiç ışık göremezler. Korkusuzca bildiklerimi doğruyu söyletmesinler’ tehdidine benzer tehditler savurduğu iddia edildi.

TEHDİTLERİ BU KEZ İŞE YARAMADI

Ersöz’ün ‘tehditvari’ mektuplarının muhataplarında yeterince etkili olamadığı ortaya çıktı. Ersöz ve Uğur’un yoğun baskıları karşısında 20 Temmuz’da karar verilen ve 24 Temmuz’dan beri bekletilen Silivri Cezaevi’ne nakil işlemi dün ani bir kararla uygulamaya konuldu. Levent Ersöz ve Atilla Uğur saat 15.00 sularında Silivri’ye doğru yola çıktı. Cezaevine gitmeyi engellediklerini düşünen Ersöz ve Uğur’un aniden kendilerine tebliğ edilen bu karar karşısında şok oldukları öğrenildi.

Tekin’e koğuş arkadaşı oldu

Levent Ersöz, Silivri 4 No’lu L Tipi Cezaevi’ne konuldu. Ergöz’ün Ergenekon tutuklusu emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in koğuşuna konulduğu öğrenildi.

Ersöz’ün keyfi yerindeydi

Levent Ersöz, 6 aydır cezaevi yerine GATA’da kalan Levent Ersöz’ün, hastane odasında çekilmiş fotoğraflarına Star ulaştı. Ersöz’ün bahsi geçen hastalıkların aksine oldukça neşeli ve sağlıklı görüldüğü dikkat çekiyor. Kilo aldığı gözlenen Ersöz, GATA’da general katı olarak adlandırılan özel bir bölümde kalıyordu.

6.5 aydır tutuklu ama 24 saat cezaevinde kalmadı

# 1 Temmuz 2008’de yakalama kararı çıktı.

# Gözaltına alınacağını öğrenip yurtdışına kaçtığı belirlenen Ersöz yaklaşık 6 ay firari gezdikten sonra 15 Ocak’ta Ankara’da özel bir hastanede sahte kimlikle yakalandı.

# 17 Ocak günü mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

# 17 Ocak gecesi ‘kalp krizi geçirdiği’ iddiasıyla Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi’ne kaldırıldı.

# 9 Şubat günü Koşuyolu’ndan taburcu edilerek Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

# Silivri Cezaevi’nde ambulanstan inmeden Silivri Devlet Hastanesi’ne gitti.

# Silivri Devlet Hastanesi, Ersöz’ü Haseki Devlet Hastanesi’ne gönderdi.

# Gece yarısı Haseki’ye getirilen Ersöz, ambülanstan inmeyi reddetti ve ambülansta doktorlarca iki saat muayene edildi.

# 10 Şubat 2009 günü geceyarısı Haseki Hastanesi’nden GATA’ya sevkedildi.

# 28 Temmuz saat 15.00’de aniden Silivri 4 Nolu L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

star



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs