En Sıcak Konular

Nur Birgen hakkında Meclis'e soru önergesi

28 Temmuz 2009 16:57 tsi
Türk Tabipleri Birliği'nin, "Susurluk hükümlüsü İbrahim Şain hakkında hazırlanacak raporun sağlıklı ve güvenilir olabilmesi için acilen görevinden alınmalıdır" dediği Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu Başkanı Nur Birgen adı Meclis'e de taşındı.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, ''Adli Tıp Kurumunun kaybettiği güvenilirliği yeniden kazanması için neler yapılacağını ve nasıl bir yapılanmaya gidileceğini'' sordu.
TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Gök, son günlerde hakkında çeşitli iddialar gündeme getirilen Adli Tıp Kurumunun, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından incelenmek üzere mercek altına alındığını belirterek, tartışmalı karar ve raporlarla hedef haline gelen Kurumun toplum nezdinde güvenirliğini ve tarafsızlığını kaybettiğini ileri sürdü.

Kurumun bilirkişiliğinin en öncelikli koşulunun ''güvenilirlik'' olduğuna işaret eden Gök, ''Toplum nezdinde kurumun kaybettiği güvenilirliği yeniden kazanması için hangi çalışmalara ve nasıl bir yapılanmaya yer vereceksiniz? Kurum, yeniden yapılanma çerçevesinde bilimsel ölçekte, bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olacak mı?'' dedi.


TEFTİŞ ÖNCESİ APAR TOPAR ATAMA VE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI
Mevcut hukuk sisteminin, hakim ve savcılara Adli Tıp Kurumu dışında üniversite, eğitim ve araştırma hastaneleri ile özel hastanelerden bilirkişi raporu isteyip bunları geçerli sayma yetkisi vermesine rağmen bu yetkinin neden kullanılmadığını soran Gök, DDK teftişi öncesinde ''apar topar atama ve görev değişikliği yapılmasının'' nedenini öğrenmek istedi.

NUR BİRGEN YERİNİ HALA NASIL KORUYOR?
''Sayın Cumhurbaşkanı, kurumun tepeden tırnağa incelenmesini istediğine göre, tartışmalı raporlar ne şekilde ele alınacak, doğruluğu ve yanlışlığı nasıl belirlenecek?'' diyen Gök, Adli Tıp 3. İhtisas Kurulunun başındaki Dr. Nur Birgen'in ''işkenceyi gizlediği ve çelişkili rapor verdiği'' gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı, Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'nca meslekten men cezası verildiği halde, cezanın neden uygulanmadığını ve yerini hala nasıl koruduğunu sordu.

"3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ PLANDA YOKTU, NASIL OLDU?"
Gök, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde de 29 Mart 2008 seçimleri öncesinde kabul edilen 1/100 bin ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Planı'nda 3. Boğaz Köprüsü'nün bulunmadığını belirterek, bundan neden vazgeçildiğini ve ihalenin eylül ayında nasıl yapılacağı konusunda bilgi istedi. Gök, ''3. köprünün çevre yolları ve viyadüklerle maliyeti ne kadardır, bununla kaç kilometre metro inşaatı yapılabilir?'' dedi.

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs