En Sıcak Konular

ÖTV indirimi bitiyor, dikkat!

28 Temmuz 2009 16:10 tsi
Eylül ayında ÖTV indirimi sona eriyor. İşte otomobil alacak olan tüketicilere altın öğütler. Ahmet Çelik yazdı

İkinci ÖTV indirim süreci biraz sancılı geçiyor. İşler ilk ÖTV indirimindeki gibi pek parlak değil. Üstelik önümüz ramazan. Ramazan ne alaka demeyin. Her ramazan ayında otomobil satışları ciddi bir şekilde durur. İnsanlar ramazan ayında nedense otomobil alımlarını ertelerler. Üstelik Ağustos ayı da otomotiv sektörü için model yenileme ayıdır. Yani Ağustos ayı itibariyle yeni yıl modeller show roomlardaki yerlerini almaya başlarlar. Yani bir taraftan ramazan, bir taraftan da Ağustos ayının üst üste gelmesi otomotiv sektörünü hayli zora soktu. Bütün bunlara Eylül ayında ikinci ÖTV indiriminin de sona ereceğini  eklerseniz ortada pek parlak bir tablo yok. Pek ne yapmalı? İşte bu karanlık tabloyu fırsata çevirmek mümkün.

 Ramazan durgunluğunu fırsata çevirin:

Eğer şu sıralar otomobil almayı düşünüyorsanız, ramazan ayının durgunluğunu fırsata çevirip daha iyi şartlarda otomobil alabilirsiniz. Yazının başında da belirttiğim gibi ramazan ayında otomotiv sektöründe büyük bir durgunluk yaşanır. Ağustos ayı da model yenileme dönemi olduğu için hemen hemen herkes ellerindeki stoklardan kurtulmak isteyeceklerdir. Pazarlığı sıkı tutarsanız ve çeşitli bayilerden tek tek ayrıntılı fiyat alırsanız en iyi fiyata ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın. Daha önce de belirttiğim gibi şehir içindeki bayilerden fiyat aldıktan sonra biraz daha şehir dışındaki bayilere doğru yönelin. Aradaki fiyat farkını göreceksiniz. Ramazan ayında herkes durgunluk içindeyken , satış yapmak isteyen bayilerden iyi fiyatlar almak mümkün.

Ağustos ayını fırsata çevirebilirsiniz:

Dediğim gibi Ağustos ayı otomotiv için model yenileme yılıdır. Şimdi bir ay sonra 2009 modeller yerini 2010 yılı modellerine bırakacak. Eğer sizin için amaç en  iyi fiyata otomobil almaksa bunu değerlendirebilirsiniz. Özellikle de makyajlanacak veya kasa değiştirecek modelleri çok iyi fiyatlara alabilirsiniz. Tabii bu aşamada sizin tercihiniz büyük önem taşıyor. Eğer yeni model olması benim için önemli diyorsanız Ağustosu bekleyin. Ama model ve kasası pek önemli değil, ucuza alayım yeter diyorsanız bu aya iyi değerlendirebilirsiniz. Bunun için 2010 yılında yenilenecek modellere yönelmenizde fayda var. Firmalar da bu araçları ellerinden çıkarmak ve stoklarını eritmek için kar marjını hayli düşüreceklerdir.

Hem ÖTV’nin son ayını, hem ramazan durgunluğunu hem de Ağustos model yenileme dönemini fırsata çevirmek elinizde. İyi bir araştırma, iyi bir pazarlık sonucunda en iyi fiyatı bulmanız mümkün.

Haberturk



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,618 µs