En Sıcak Konular

Boşanmanın nafakası devletten!

0 0 0000 00:00 tsi
Boşanmanın nafakası devletten! "Devletin malı deniz yemeyen keriz" düşüncesiyle hareket eden kadınlar yetkilileri çaresiz bırakıyor. İşte devlete 700 milyon YTL'ye mal olan soygunların şaşırtıcı hikayesi....

Ölen babasının maaşını alabilmek için boşanan kadınların sayısı 100 bini aştı Devlete maliyeti ise 700 milyon YTL. . Yetikililer ise çaresiz. İşte şok eden rakamlar. 
             
* SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan maaş alanlar: 7 milyon 800 bin kişi
* SSK emeklisi: 4 milyon 200 bin kişi
* Ölen anne ve babasının emekli maaşını alanlar: 725 bin kişi
* Anlaşmalı boşanıp maaş alanlar (tahmini): 100 bin kişi
* Maaş: 500 YTL
* Yıllık sağlık gideri: Bin YTL (1 kişi)
* 100 bin kişinin yıllık maliyeti: 700 milyon YTL

Bir yandan sosyal güvenlik reformu çalışmaları sürerken, bir yandan da bu büyük kara delikle ilgili yeni soygun yöntemleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de anlaşmalı boşanmalar... Evli kadınlar, ölen babalarının maaşını alabilmek için eşlerinden boşanıyor. Daha sonra aile hayatlarını bozmadan aynı evi paylaşmaya devam ediyor ve babalarının maaşını haksız yere almayı sürdürüyor. Üstelik mahkemelerinin verdiği hapis cezalarına rağmen, bu yöntem artarak devam ediyor.

TESPİTİ ÇOK ZOR
Bu olaylar, ilk başlarda münferit birkaç hadise olarak görüldü. Ama son 1 yılda gerçekleşen patlama ürkütücü boyutta. Bu şekilde haksız maaş alan kadınların sayısının 100 bini geçtiği belirtiliyor. Bunun sağlık harcamalarıyla birlikte devlete yıllık maliyeti ise 700 milyon YTL. Usulsüzlüğün tespiti de çok zor.

Çünkü yapılan boşanma kağıt üstünde kaldığı için dikkat çekmiyor. Ancak bir ihbarla yolsuzluğun üzerine gidilebiliyor. Çalışma Bakanlığı yetkilileri kesin çözüm bulmanın imkansız olduğunu, sıkı takiple suistimalleri en aza indirebileceklerini belirtiyor. Bu olayların en çok yaşandığı şehirlerin başında ise Zonguldak geliyor.

119 bin işçi emeklisinin yaşadığı ilde, uygulama adeta bir 'gelenek' haline gelmiş. Zonguldak'ta ölen hak sahiplerinden dolayı devletten maaş alan 41 bin 765 kişiden 15 binini kız çocukları oluşturuyor. Ereğli'ye bağlı 550 haneli 2 köyde, boşanarak maaş alan 200 kadın bulunuyor.

Zonguldak SSK Müdürlüğü yetkililerinin bize anlattıkları ise ilginç: Elimiz kolumuz bağlı. Mahkeme kararını gösteriyorlar. Tespit ettiklerimizi savcılıklara bildiriyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz de yok. Karı-kocayı aynı evde yakalasak bile, "Misafirliğe geldi", "Çocukları özlemiş" gibi cevaplar alıyoruz. Boşanmaların bu kadar kolay olmaması lazım."


Takvim



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs