En Sıcak Konular

Libananco davasının ilk faturası 11 milyon dolar

28 Temmuz 2009 14:10 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libananco davası için tutulan avukatlar için Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketine 2008 sonu itibariyle 10 milyon 929 bin 431 ABD doları ödendiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libananco davası için tutulan avukatlar için Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketine 2008 sonu itibariyle 10 milyon 929 bin 431 ABD doları ödendiğini bildirdi. Bakan Yıldız, yapılan ödemenin yerli ve yabancı avukatların çalışma ücretlerini, uzman ve bilirkişi ücretlerini, duruşmalar ve toplantılar için yapılan her türlü masrafı ve vergileri kapsadığını belirterek, “Davaların savunmasında görev yapan yabancı ve Türk avukatlar savunmalarını, tahkim usul ve kurallarına ve hakem heyeti kararlarına uygun olarak yapmış olup herhangi bir gecikme veya ihmal sözkonusu değildir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün Libananco davasına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Çukurova Elektrik A. Ş ve Kepez Elektrik T.A.Ş şirketlerinin hissedarı olduğu iddiası ile ortaya çıkan Güney Kıbrıs menşeli Labananco Şirketi tarafından, Türkiye aleyhine açılan uluslar arası tahkim davasında talep edilen tazminat tutarının 10,1 milyar ABD doları olduğunu bildiren Bakan Yıldız, dava nedeniyle ödenen avukatlık ücretleri hakkında da bilgi verdi.

Yapılan değerlendirme sonunda, 12 firma arasından, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketi ile bakanlığı arasında avukatlık hizmeti için hizmet alımı sözleşmesi imzalandığını belirten Bakan Yıldız şu bilgileri verdi: “Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketi yerli ortak büro olarak Coşar Hukuk Bürosunu teklifinde önermiştir. Bu sözleşmede, davaların savunulmasında görev yapan avukatların isimleri (Coşar Hukuk Bürosundan avukatlar da dahil) yer almaktadır. Davanın gerek uluslar arası hukuk, gerekse Türk hukuku açısından savunulması gerekliliği göz önünde bulundurulduğunda, sözleşmede yerli ve yabancı avukatların yer alması bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Sözleşme çerçevesinde ödemeler Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketine yapılmaktadır.”

Bakan Yıldız, Libananco davasında avukatlık hizmeti için yapılan ödeme miktarını ise 23 Aralık 2008 tarihi itibariyle 10 milyon 929 bin 431 ABD doları olarak açıkladı. Yıldız, yapılan ödemeye yerli ve yabancı avukatların çalışma ücretleri, uzman ve bilirkişi ücretleri, duruşmalar ve toplantılar için yapılan her türlü masraf ve vergilerin dahil olduğunu bildirdi. Yıldız, “Davaların savunmasında görev yapan yabancı ve Türk avukatlar savunmalarını, tahkim usul kurallarına ve hakem heyeti kararlarına uygun olarak yapmış olup herhangi bir gecikme veya ihmal sözkonusu değildir. Devam etmekte olan davada bugüne kadar bakanlığımca Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması için her türlü özen gösterilmiş ve gösterilmeye devam etmektedir.” dedi.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,602 µs