En Sıcak Konular

Dijital İman

28 Temmuz 2009 12:53 tsi
Dijital İman 'Kapsama' alanınız müsaitse, 3G ile bağlanın!

iyibilgi Ankara

Herhalde şu haber başlığını bir yerlerde görmüşsünüzdür: “Obama dinini dijital yaşıyor”!

Bu gerçekten büyük yenilik! Yani Beyaz Saray açısından. Bilindiği gibi Bush güne İncil’den bir sayfa okuyarak başlıyor ve gününü ona göre geçiriyordu!

Her açıdan Bush’un tersi gibi görünen Barack Hüseyin Obama’nın dini eğilimleri çok fazla spekülasyona tutuldu bildiğiniz gibi.

 Ama nihayet bir-iki gün önce Obama, dini eğilimleri ile açıktan ilgili değilse de, vecibeleri konusunda net bir mesaj vermiş oldu.

Şöyle ki: “Obama inancını Blackberry yardımıyla yaşıyormuş... “ABD Başkanı her sabah Blackberry telefonuna e-postayla dini pasajlar, yazılar, dualar ya da alıntılar gönderildiğini ve güne bunları okuyarak başladığını söyledi.”

Yani Bush’un aynısı. Ama dijitali! “ABD Başkanı, ailesi için Washington DC'de henüz sürekli bir kilise bulamadığını söyledi. İş yoğunluğundan kiliseye gidemediğini ve inancını Blackberry'sinin yardımıyla sürdürdüğünü ifade etti.”

Bu bir tür dijital iman! Bunda pek tartışma olmasa gerek. Doğrusu yanlışı nedir, ne anlaşılmalıdır, eski ile yeni arasındaki fark bu kadar mıdır bilinmez. Ama inancını bu şekilde yürütünler önümüzdeki aydan itibaren “3G” teknolojisi ile hızlarını artıracaklarını söyleyebiliriz, şaka yollu.

Fakat Obama’ya bu açıklaması ile şaşıran Amerikalılar’a bir not anımsatmak ve “biz bu işlere sizden çok önce başladık” demek zorundayız!

“Nasıl” derseniz, hemen anımsayacaksınız. Hatta 2009’un başındaki o haber birebir alıverelim: “19 yıl evvel bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı`ndaki kabri başında anıldı.

Törene geçilirken imamın gelmediği anlaşılınca devreye Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök girdi; ancak iPhone`uyla... iPhone`unda `Fatiha` suresi kayıtlı olan Özkök, telefonunun hoparlörünü açarak, kalabalığı büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Ertuğrul Özkök, çok konuşulacak telefon hadisesine imza attı. İmamın olmadığını gören Özkök, cep telefonundan Fatiha Sûresi`ni açarak katılımcılara dinletti. Katılımcıların dua etmesinin ardından tören sona erdi”!

Nasıl? Harika değil mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs