En Sıcak Konular

Hizb-ut Tahrir'i İsrail'den yönetmiş

28 Temmuz 2009 10:08 tsi
Hizb-ut Tahrir'i İsrail'den yönetmiş

Türkiye'ye hilafeti getirmek için çalıştığı öne sürülen Hizb-ut Tahrir örgütünün 2 yıldır İsrail'den yönetildiği ortaya çıktı.

Örgütün yeni lideri Cemalettin B.'nin hilafet bildirilerini İsrail'de hazırlayıp, Ankara temsilcisine gönderdiği öğrenildi...

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "planlı" istihbarat operasyonundan sonra İstanbul'da hilafet yanlısı bir eylem ile gövde gösterisine hazırlanacaklarının belirlenmesi üzerine geçen hafta Hizb-ut Tahrir'e dönük 23 ilde eş zamanlı baskın düzenlenmiş ve 185 örgüt üyesi gözaltına alınmıştı.

ÖRGÜTÜN YENİ LİDERİ

İstihbarat birimlerince yürütülen "teknik" takipte, Hizb-ut Tahrir örgütüyle ilgili yasa dışı faaliyetleri nedeniyle bir süre cezaevinde yatan ve tahliye olduktan sonra İsrail'e yerleşen Cemalettin B.'nin örgütün "lideri" olduğu anlaşıldı. Poliste kaydı olan Cemalettin B.'nin örgütü İsrail'den yönettiği ve talimatları Ankara sorumlusu olan Süleyman U.'ya verdiği belirlendi.

MOSSAD NASIL MÜSAADE ETTİ?

Soruşturmada, örgüt lideri Cemalettin B.'nin hilafet yanlısı bildirileri de bizzat kendisi hazırladığı ve Süleyman U.'ya gönderdiği tespit edildi. Ankara'da gözaltına alınan 9 Hizb-ut Tahrir üyesinden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Cemalettin B.'nin Hizbut Tahrir terör örgütünü 2 yıldır yaşadığı İsrail'den yönetmesi İsrail gizli servisi MOSSAD'la "ilişkisi" olup-olmadığını da gündeme getirdi. Üst düzey yetkililer, "Hilafet devleti kurmak isteyen bir terör örgütünün liderinin İsrail'den örgütü yönetmesi çok anlamlı. İşin içinde değişik oyunlar olabilir" değerlendirmesini yaptı.

SPOR SALONUNDA HİLAFET TOPLANTISI

Örgüt militanlarının evlerinde ve gizlendikleri yerlerde yapılan aramalarda ilk kez silah bulundu. Hizb-ut Tahrir örgütünün İstanbul temsilcisi ve aynı zamanda Köklü Değişim Dergisi sorumlusu olan Haluk Özdoğan’ın 26 Temmuz günü Esenler Hakkı Başar Spor Salonu’nda toplantı düzenleyeceği daha sonrada Endonezya’da yapılan Uluslararası Hilafet Toplantısı yapacakları tespit edildi.

4 GÖZALTI VAR

İstanbul’da düzenlenen operasyonda ise toplantıyı organize eden komite yöneticilerinden 4 kişinin gözaltına alındığı ortaya çıktı. Yapılan operasyon sonrasında ise toplantının iptal edildiği öğrenildi. İstihbarat birimleri 26 Temmuz'daki toplantının ardından örgütün provokatif eylemlere girişeceği bilgisine ulaştı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ERGENEKON BAĞLANTISI

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Hizb-ut Tahrir operasyonunda gözaltına alınan 3 ismin Ergenekon sanıklarıyla ilişkilerinin olduğu tespit edildi. İstanbul'da gözaltına alınan zanlılardan S.T'nin cezaevine girmeden önce Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Fikret Emek ile çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Gözaltına alınanlardan U.K. ve İ.G.'nin de bazı Ergenekon zanlılarıyla ilişkileri saptandı.

Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinde yer alan terör örgütü Hizb-ut Tahrir'in darbe sürecinde nasıl rol aldığı anlatıldı. Ergenekon'un 28 Şubat döneminde uygulanan psikolojik harp tekniklerini Hizb-ut Tahrir'in eylemleriyle tekrar sahneye sürdüğü iddianemede yer aldı.

2005'tde Hizbut Tahrir üyesi olarak eyleme katılan Mustafa Güven, Sedat Temiz, İsmail Gürpüz, Bayram Akın, Kirami Küçükada ve Uğur Kankurt'un telefonları Ergenekon sanıkları Kuddusi Okkır, Fikret Emek ve SESAR Başkanı İsmail Yıldız'da kayıtlı çıktı. Örgütün üyesi bazı şahısların Ümit Sayın'la irtibatları da Ergenekon İddinamesi'ne yansıdı.

TEĞMENLERİN ÖRGÜT İRTİBATI

Karargah Evleri ile irtibatlı muvazzaf teğmenler Mehmet Ali Çelebi, Eren Mumcu, Hasan Hüseyin Uçar, Önder Koç, Yaşar Tozkoparan ve Noyan Çalışkuşu'nun Hizb-ut Tahrir üyesi Süleyman Solmaz ile tanışarak örgütü yönlendirmeye çalıştıkları iddianamede ayrıntısıyla yer aldı.

Teğmenlerin elde ettiği bilgileri yine Ergenekon sanıkları Neriman Aydın ve Kemal Aydın'a aktardıkları aktarıldı. Karargah Evleri yöneticisi oldukları iddiasıyla Ankara'da tutuklanan Kemal Aydın ve Neriman Aydın'ın evlerinde yapılan aramalarda Hizb-ut Tahrir örgütüne ait belgeler ele geçirildi.

bugün



Bu haber 1,609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs