En Sıcak Konular

Türkiye’ye “koruma füzeleri”!

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye’ye “koruma füzeleri”! ABD, "İran ve K.Kore füzelerine karşı müttefiklerimi koruyacağım" deyince, Moskova’nın cevabı şu oldu: "Onlarda kıtalararası füze olmadığını herkes biliyor. İran’dan korkuyorsan, füzelerini Türkiye’ye yerleştir."

ABD ile Sovyetler Birliği arasında 80’li yıların başında gerilime neden olan "Yıldız savaşları" projesinin şimdi Washington tarafından "Küresel Füze Kalkanı" adı altında yeniden inşasına başlanması Moskova’yı küplere bindirdi.

ABD’nin, füze kalkanı projesinin vazgeçilmez unsuru sayılan radar ön izleme istasyonlarını Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne yerleştirmek üzere bu iki ülke ile ilke anlaşmasına varması üzerine Moskova konuşmaya başladı.

Savunma Bakanı Sergey İvanov, "ABD, müttefiklerini İran ve Kuzey Kore gibi devletlerin füzelerine karşı koruyacağını söylüyor. Ancak o iki devletin elinde Avrupa’yı vuracak kadar uzun menzile sahip füze bulunmadığını herkes biliyor. Demek ki, bu füze savar sisteminin kime yönelik olduğunu sorgulamamız gerekiyor" dedi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Uzay Birlikleri komutanı general Vladimir Popovkin’ de şöyle konuştu: "ABD, radar istasyonlarıyla burada konuşlanacak Saveguard balistik füze yakalayıcı silahların Rusya’yı hedef almadığını söylüyor. Ama buna inanmak zor. ABD, İran’dan korkuyorsa füze kalkanının unsurlarını Rusya sınırına değil, gidip Türkiye’ye konuşlandırması gerekmiyor muydu? Oradan İran çok daha kolay denetlenir. Bu yüzden biz sistemlerin sanal düşman İran değil, tamamen Rusya’ya karşı tasarlandığını düşünüyoruz. Amerikan radarları çalışmaya başladığında Rusya’nın tüm Avrupa kıtası bölümüyle Kuzey filosunda olup bitenler mercek altında olacak. Uluslararası terörle mücadelede müttefik sayıldığımız ABD demek ki bize hala bir numaralı düşman olarak bakıyor. Ama bizim kıtalararası Topol-M füzeleri ABD’nin kurduğu kalkanı rahatlıkla delebilir.”

Hurriyet



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs