En Sıcak Konular

ABD'den skandal iddialarına cevap

28 Temmuz 2009 09:37 tsi
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, üniversite öğrencilerine yaz aylarında Amerika'da çalışma ve seyahat etme imkanı sağlayan programla ilgili suistimal iddialarına açıklama yaptı:

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, "Basında yer alan haberler, geçtiğimiz on yıl boyunca Türkiye'de çok başarılı ve popüler olmuş bu program hakkında yanlış bir resim vermektedir" denildi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre, "Çalış ve Gez" programı, orta öğretim sonrası öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri'nde kültürel değişim imkanı vermesinin yan ısıra İngilizce yetenekleri üzerinde çalışırken para kazanma imkanını da sağlıyor. Bugün bazı basın organlarında çıkan haberlerde söz konusu program kölelik sistemine benzetilmişti.

BU YIL 10 BİN TÜRK ÖĞRENCİSİNE 'WORK AND TRAVEL' VİZESİ VERİLDİ

Türkiye, Work and Travel programına katılım sayısı açısından dünya genelinde ikinci sırada yer alıyor. ABD Büyükelçiliği, bu yıl yaklaşık 10 bin Türk öğrenciye bu program için vize verdi. Büyükelçiliğe göre, geçtiğimiz yedi sene zarfında programa katılan Türk öğrencilerin sayısındaki patlama, Türk katılımcıların büyük çoğunluğunun edinmiş olduğu olumlu deneyimleri ve ABD Hükümetinin programa olan coşku dolu desteğini yansıtıyor. ABD Hükümeti, bu programa Türk ve Amerikan halkları arasındaki kültürel değişim ve Türk öğrencilerine İngilizcelerinin yan ısıra diğer önemli işyeri deneyimleri kazanmaları olanağı sağlaması açılarından değer veriyor. Work and Travel'ı savunan açıklamada, "Programa katılan Türk öğrencilerin büyük çoğunluğunun bildirdiği olumlu deneyimler, artarda hemen her yaz giden katılımcı sayısının büyüklüğünden de anlaşılmaktadır" denildi.

YETKİLİLER PROGRAMI DİKKATLE İZLİYOR

Programa katılan Türk öğrencilerin Amerikalı akranlarıyla aynı koşullar ve çalışma şartlarını, ücretleri ve diğer konuları kapsayan aynı yasal korumalar altında çalıştığı vurgulanan açıklamada, katılımcıların gerekli merciler tarafından takip edildiği de belirtildi. Buna göre, Türkiye'deki Amerikan Büyükelçiliği ve Konsoloslukları, vize verdikleri öğrencilerin olumlu deneyimlerinin devamını temin etmek için programı yakından izliyor.

cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,291 µs