En Sıcak Konular

Gözler Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde

28 Temmuz 2009 08:35 tsi
Gözler Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde Ergenekon savcıları yerlerini korurken, HSYK'nın Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne yaptığı atama sonrası kritik davanın seyri önem kazandı.

HSYK görüşmeleri, iki fotoğrafın gölgesinde yapıldı. HSYK üyesi Ertosun'u Ergenekon sanığı Engin Aydın ile beraber gösteren fotoğraf basına yansıdı. Daha sonra YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun da aynı kişiyle yemek yediği kare gündeme düştü.

Ergenekon savcıları yerlerini korurken, HSYK'nın Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne yaptığı atama sonrası kritik davanın seyri önem kazandı.  
 
HSYK, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili idari işlemlere bakan Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne tartışmalı atamalarda bulunmuştu. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın hakkındaki 'işlem yapılmasına yer olmadığı' kararına bakacak Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin başkanı Kasım Davas, Kırıkkale'ye tayin edilmişti. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Sevgi Toprak, Danıştay Savcısı Mürteza Güler, Danıştay Savcısı Yakup Bal, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Ertan Demirci, Ankara İdare Mahkemesi Üyesi Çağatay Karaman atandı. Kavas'ın yerine başkanlığa gelecek bu isimlerin Ergenekon savcılarının görevden alınmasını isteyen bazı HSYK üyelerinin teklifiyle atandığı ileri sürüldü. Atamanın, kritik davanın seyrini değiştirebileceği belirtiliyor. İdare mahkemesi, Adalet Bakanlığı'nın Ergenekon savcılarıyla ilgili bugüne kadar alınan kararların tersine 'işlem yapılmasına yer olmadığı' kararını kaldırırsa savcılar hakkında mahkeme kararıyla soruşturma açılabilecek. Adalet bakanı soruşturma izni vermezse savcılar hakkında dava açılamayacak. Ancak soruşturma izni verilmemesi kararına karşı da dava açılmasının yolu açılmış olacak. Bu da savcıları farklı yollardan görevden alma girişimi olarak değerlendiriliyor.

zaman



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs