En Sıcak Konular

DTP pankartına tepki

27 Temmuz 2009 23:20 tsi
Batman'da DTP Kadın kolları tarafından astırılan 'biz kadınız kimsenin namusu değiliz' pankartına merkezi Batman'da bulunan Mustazaf-Der'den tepki geldi.

Merkezi Batman’da bulunan Mustazaf-Der adlı sivil toplum kuruluşu, Demokratik Toplum Partisi(DTP) tarafından kentin değişik noktalarına Kürtçe v e Türkçe olarak astırdığı “Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz, namusumuz Özgürlüğümüzdür” pankartına kitlesel basın açıklaması yaparak sert tepki gösterdi.

Bu gün saat 17:30 da Batman ‘ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan caddesinde bir araya gelen dernek üyeleri tekbirlerle DTP Kadın kollarına ait pankartı protesto ettiler. Gülistan caddesinde yapılan kitlesel basın açıklamasın erkeklerin yanı sıra çarşaflı ve abış açık kadınlar akın etti.  Gülistan caddesinde bir araya gelen kalabalık topluluk, tekbirlerle kampanyayı protesto etti.

MUSTAZAFDERDEN SERT TEPKİ
22 Şubat’ta Batman Yurtsever Demokratik Gençlik ile DTP kadın komitesinin ortaklaşa başlattığı ‘Em Jin in, ne namusa tu kesine, namusa me azadiyame’ (Kadınız, kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür) afişli kampanyasına, genel merkezi Batman’da olan Mustazafder, kalabalık kitleyle tepki gösterdi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kalabalık grup, önce tekbirlerle protesto eylemi gerçekleştirdi. Dernek başkanı Veysi Gültekin “ Geçen yıllarda startı verilen kısık ve çekingen bir tavırla alt yapısı oluşturulup, ilk startı verilen, son günlerde ise, şehrin değişik noktalarında hayasızca afişler ve pankartlar halkımıza dayattırılan, ve gündeme oturtulmak istenen malum partini baş aktörlüğün üstlendiği “Em Jin in, ne namusa tu kesine, namusa me azadiyameye” (Kadınız, kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür) şeklindeki din haya ve namus düşmanlığı ile ilgili inancımızın bir gereği olarak halkımızı aydınlatma ve sergiledikleri oyun karşısında uyarma zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

Daha ilk günden beri halkımızın bizden bir beklentisi vardı. Ancak biz bu zihniyeti tanıyor ve biliyoruz. Bu sadece bizim meselemiz değildir. Bu zihniyet sadece kendine yakışanı yapmakta ve daha önceleri değişik vesilelerle olduğu gibi  bir kez daha gerçek niyetin ortaya koymaktadır. Bu slogan Kürtlerin geri kalmasının tek sebebi İslam’dır diyen zihniyetin tezahürüdür. Bu slogan Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür diyen  zihniyetin tezahürüdür. Diyen Gültekin “Bu çirkin söz, bizim kadınlarımızın sözü değildir.

 Bu söz, namusu ve dini söz konusu olunca, gözü kara olan Müslüman Kürdün sözü değildir. Bu sözü ailesini kıskanmayan namus mahrumu Komünizmin ‘kadın toplumun ortak malıdır’ sözünün ta kendisidir. Sözünün sonunda özgürlükten dem vurulması, bu ahlaksızlığı asla yumuşatamaz” Şeklinde yapılan konuşmanın ardından  ‘Müslümanız ve Namusluyuz’, Dursun  artık bu hayasızca akın, ailesini başkasından kıskanmayan Deyus’tur pankartların açıldığı toplulukta tekbirlerle DTP pankartı protesto edildi.  Topluluk, basın açıklamasının ardından Gülistan caddesinde slogan ve tekbirlerle ayrıldı.

haber7



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,698 µs