atama kararnamesi | " /> atama kararnamesi | "/>

En Sıcak Konular

HSYK'nın atama kararnamesi

27 Temmuz 2009 22:53 tsi
HSYK'nın atama kararnamesi HSYK'nın, Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamesi Adalet Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı. Ergenekon savcıları görevlerinde kalırken dikkat çekici atamalar da var. İşte ayrıntılar...

Kararname ile unvanlı 164 hakim ve savcının görev yeri değişti. Listede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile ''Ergenekon'' soruşturmasında görevli ve kararname çalışmaları sırasında isimleri sıkça gündeme gelen Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Nihat Taşkın, Kasım İlimoğlu, Ercan Şafak ve Mehmet Ali Pekgüzel yer almadı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli savcılıkta, Başsavcıvekili olarak yetkilendirdi.

Kurul ayrıca, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikayet ve suç duyurularının, Adalet Bakanlığınca yasal gereğinin başlatılarak Kurulca sonucuna göre işlem yapılmasını da oy çokluğuyla karar altına aldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i CMK 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli savcılıkta, başsavcıvekili olarak yetkilendirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, HSYK, bugün adli yargı unvanlı hakim ve savcılara ilişkin kararname taslağını karara bağlarken, bazı kararlar da aldı.

Buna göre, CMK 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile birlikte bu suçları soruşturmakla görevli savcılığa Başsavcıvekili olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin de yetkilendirdi. CMK 250. madde kapsamındaki suçların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ve yeni yetkilendirilen Olcay Seçkin tarafından koordineli bir şekilde yürütüleceği bildirildi.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikayet ve suç duyurularıyla ilgili gereğinin yapılmasını da isteyen Kurul, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili HSYK ve Adalet Bakanlığına yapılan şikayet ve suç duyuruları hakkında Adalet Bakanlığınca yasal gereğinin başlatılarak, Kurulca sonucuna göre işlem yapılmasını da karar altına aldı.

Her iki kararın da oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.

Dikkat çeken atamalar

Kararnamede dikkat çeken atamalardan biri de Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalpak'ın faili meçhul cinayetleri araştıran Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nda görevlendirilmesi oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasını isteyen ve adı, Ergenekon davasının Ankara'ya alınmasıyla mahkemede savcı olarak görevlendirilmesi gündeme gelen Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın yeri de değişmedi.

Anayasa Mahkemesi Raportörü olarak atanan Berrak Yılmaz ise, Çorum Ortaköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu göreve getirilmesiyle dikkat çeken bir başka isim oldu.

ATAMASI YAPILANLARIN LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Ajanslar



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs