En Sıcak Konular

Türklere hakaret eden Alman mahkemelik oldu

27 Temmuz 2009 21:38 tsi
Almanya'da Türklere ve Yahudileri hakaret eden ırkçı partinin eyalet milletvekiline mahkeme yolu göründü.

Almanya Nasyonal Demokratik Partisi'nin (NPD) Mecklenburg-Vorpommern eyalet milletvekili Udo Pastörs, hakkında Türklere ve Yahudilere hakaret ettiği gerekçesiyle Saarbürcken Savcılığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Bu yılın şubat ayında NPD'nin programında konuşan ırkçı Alman politikacı, Almanya'yı "Judenrepublik / Yahudi devleti" diye tarif etmiş, Türkler hakkında da "samenkanonen / sperm tabancası" tabirini kullanmıştı. Konuşmayı inceleyen Saarbrücken Savcılığı, ülkenin doğusunda bulunan Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin NPD'li milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Saarbrücken Savcılığı Sözcüsü Bernd Meiner, NPD'li politikacı hakkında "halkı kin ve nefretle kışkırtmak" ve "toplumun bir kesimini aşağılamak" gerekçesiyle dava açıldığını kaydetti.
 
Savcılık 56 yaşındaki NPD'li politikacı hakkında 4 yıla kadar hapis isterken, ırkçı politikacının yıl sonuna kadar hakim karşısına çıkması bekleniyor. Şubat ayındaki nefret konuşmasının ortaya çıkmasından sonra konu Mecklenburg-Vorpommern eyaleti parlamentosunda görüşülmüş ve yaklaşık 10 gün kadar önce de söz konusu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.
 
Eyaletin başkenti Schwerin'deki parlamentoda; Hıristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar, Sol Parti ve Liberallerin tamamı ırkçı politikacı Udo Pastörs'ün "dokunulmazlığın kaldırılması" yönünde oy kullanmıştı.
 
Söz konusu ırkçı politikacı 2006 yılında da benzer bir konuşma yapmıştı. Ancak parlamentodan beş kez uzaklaştırma cezası alan NPD'li politikacı Udo Pastörs hakkında dava açılmamıştı. Irkçı vekilin Brandenburg eyaletinde yaptığı konuşmayı inceleyen Potsdam Savcılığı, suç duyurusunda bulunmamıştı.
 
Almanya'da ırkçı ve yabancı düşmanı politikalarla tanınan NPD, 2004 yılından buyana Saksonya ve 2006 yılından bu yana ise Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde temsil ediliyor. Ülkenin doğusunda daha etkili olan NPD'nin ülke genelinde 7 bin üyesi olduğu tahmin ediliyor. Irkçı parti Alman istihbarat birimleri tarafından da takip ediliyor.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs