En Sıcak Konular

Trafikte rüşvet davasında 15 tahliye

27 Temmuz 2009 19:09 tsi
Ankara'daki bazı dolmuş durak başkanları, trafik polisleri ve zabıta memurlarının da arasında bulunduğu 73 sanıklı davada 15 kişi için tahliye kararı çıktı.

Ankara'daki bazı dolmuş durak başkanları, trafik polisleri ve zabıta memurlarının da arasında bulunduğu 73 sanığın, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, rüşvet almak ve vermek'' suçlarından yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Fatih Yavuz, Reşat Nuri Karakuş, Mehmet Ali Akkurt, Tayfun Güner, Cengiz Soysal, Satılmış Oğuz, Mustafa Kaya, Selçuk Kelalioğlu, Yusuf Özdoğan, Umut Demir, Cengiz Avcu, Selman Tunçer, Murat Karakoç, Arif Güner ve Yusuf Aydemir ile tutuksuz sanıklardan Mümtaz Baba ve avukatları katıldı.

Sanıklar, sorgularında suçlamaları reddederek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Ulus-Ostim hattında çalışan bir dolmuşun sahibi olan ve durak başkanlığını da yürüten Selçuk Kelalioğlu, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Söz alan Kelalioğlu'nun avukatı Emrah Yücel, müvekkilinin durak başkanlığını, duraktaki dolmuşlar adına yürüttüğünü belirterek, ''Rüşvet verdiğini kabul etsek dahi, bunda bir çıkarı yok'' diye konuştu.

Olay tarihlerinde Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde Emniyet Amiri olarak görev yapan Fatih Yavuz ise Kelalioğlu'nu, Ankara Minibüsçüler Odası yönetiminde olduğu için tanıdığını, suç teşkil edebilecek herhangi bir ilişkileri olmadığını ifade etti.

Rüşvet karşılığı hiçbir ticari araç sahibine kanunsuz yardımda bulunmadığını kaydeden Yavuz, iddianame eklerindeki telefon çözümleriyle ilgili de, ''Konuşmaların öncesi ve sonrası konulmamış'' iddiasında bulundu.

Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde Polis memuru olan Cengiz Soysal da 25 yıllık memurluğunda, kınama cezası dahi almadığını söyleyerek, menfaat karşılığı kanunsuz iş yapmadığını kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk durumlarının devamını talep ederken, mahkeme heyeti, delillerin çoğunun toplanmış olması, tutuklu geçirdikleri süre, sabit ikametgahlarının bulunmasını dikkate alarak tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Duruşma, ertelendi.

aa



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs