Ergenekoncu mu? | " /> Ergenekoncu mu? | "/>

En Sıcak Konular

Hizb-ut Tahrir Ergenekoncu mu?

27 Temmuz 2009 14:53 tsi
Hizb-ut Tahrir Ergenekoncu mu? İstanbul'da yakalanan Hizb-ut Tahrir militanlarının Ergenekon tutuklusu Fikret Emek ile telefon görüşmesi yaptıkları iddia edildi.

Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik olarak eş zamanlı olarak 23 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan militanların Ergenekon tutuklusu Fikret Emek ile telefon görüşmeleri yaptıkları ileri sürülürken Adana'da gözaltına alınan 14 kişinin evinde ''Hilafet Devletinin Toprakları'' adlı dünya haritası bulundu.

BÖLGE SORUMLUSU GÖZALTINDA
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hizb-ut Tahrir'in Türkiye yapılanmasına yönelik, yaz dönemi terör örgütü kamplarının oluşumunu ve üyelerinin yurt dışına çıkmasını önlemek amacıyla düzenlenen operasyon kapsamında, Adana'da 24 Temmuz'da gözaltına alınan ve bölge sorumlusu olduğu belirlenen R.K. ile M.A.T'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusu tamamlandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülen sorgulamada, örgütün İstanbul'da sansasyonel etki yapması amaçlanan bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

SİLAHLI MÜCADELENİN ÜÇ AŞAMASI
Örgütün ''tebliğ, cemaat, cihat'' olmak üzere 3 aşamalı çalıştığı, ilk aşamada örgütün anlatıldığı, ikincisinde kadro temin edilmeye çalışıldığı, sonuncusunda ise silahlı mücadele başlatıldığı tespit edildi.

DÜNYADA HİLAFET TOPRAKLARI HARİTASI
Dünya genelinde bir İslam devleti kurmayı amaçlayan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada da ''Hilafet Devletinin Toprakları'' başlıklı duvar haritası bulundu.

Örgüt üyesi matbaacılar tarafından özel hazırlandığı belirlenen haritada, ''örgütlenme çalışması yapılan ve hilafetin gerçekleştirileceği yerlerin belirlendiği'' bölgelerin farklı renklerle boyandığı görüldü. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, sınırları Ukrayna'dan İspanya'ya, Kazakistan'dan Hindistan'a, Fas'tan Gabon'a, Mısır'dan Mozambik'e, Madagaskar'dan Endonezya'ya kadar uzanan bölgenin turuncu renklerle işaretlendiği gözlendi.

ÖRGÜTSEL ÇALIŞMALAR ÜÇÜNCÜ AŞAMADA
Haritada bu bölgede ikinci aşamadan üçüncü aşamaya geçilerek, ''Hilafet Devleti'nin bu topraklarda kurulmasının amaçlandığı'', örgütlenme çalışmalarının bu bölgeyi kapsayacak şekilde yürütüldüğü öğrenildi.

Aramada ayrıca ''Hizb-ut Tahrir Türkiye'' yazılı siyah bez ve naylon afişler de ele geçirildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Örgüt üyelerinin evlerinde ele geçirilen belgelerin bulunduğu, ajanda ve defterlerin yanı sıra dizüstü bilgisayar, taşınabilir disk ve CD'ler ise 15 kutu içinde minibüsle adliyeye götürüldü.

İSTANBUL'DAKİ OPERASYON
İstanbul'daki operasyon, 2005 yılında Fatih Camii'nde düzenlenen gösterinin ardından daha etkili bir hareket ortaya koymak için Esenler'deki Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu'nda gösteri yapılmasını organize eden kişilere yönelik gerçekleştirildi. 26 Temmuz 2009'da yapılması planlanan bu gösteride hilafet çağrıları yapılacağı ve provakatif eylemler ortaya çıkabileceği gerekçesiyle harekete geçen polis, bir süredir takip altında tuttuğu kişilere operasyon düzenledi. İstanbul'da ağırlıklı olarak Bahçelievler'de olmak üzere, Bağcılar, Pendik ve Fatih'te çok sayıda adrese yapılan operasyonlarla gözaltına alınan 20 şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 3 günlük sorgu işleminin ardından şüpheliler bu sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

ÖRGÜTÜN SİLAHLARI YAKALANDI
Operasyonla ilgili bilgi veren Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri baskın yapılan adreslerde bir adet kaleşnikof tüfek, 2 adet tabanca, 4 adet tüfek, 5 adet kurusıkı tabanca, 2 adet aydınlatma fişeği, 157 adet mermi, 1 adet kama, 540 adet üzerinde "Tek ümmet hilafet tek devlet" yazılı tişört, 1634 adet hilafet bayrağı, 29 adet hilafet devleti haritası, bol miktarda örgüt içerikli CD, kitap ve döküman ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında örgütün İstanbul sorumlusu olduğu ileri sürülen H. Ö.nün de yer aldığı belirtildi.

ERGENEKON TUTUKLUSU İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜKLERİ İDDİASI
Polis ve MİT'in operasyonunda İstanbul'da yakalanan 3 şüphelinin Ergenekon soruşturmasında tutuklanan bazı kişilerle irtibatlı oldukları iddia edildi. Soruşturmada gözaltına alınarak ifadesi alınan S.T., U.T ve İ.G'nin tutuklanan bazı Ergenekon sanıklarıyla irtibatlarının tespit edildiği ileri sürüldü.
Buna göre S.T'nin, şu anda cezaevinde bulunan Ergenekon tutuklusu Fikret Emek ile telefonla görüşmeleri bulunduğu ileri sürüldü.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan örgüt üyeleriyle birlikte "Köklü değişim" isimli dergilerin bulunduğu ve bu derginin yayın organları olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Polisin, operasyon kapsamında ele geçirilen silahlara ilişkin kapsamlı bir çalışma yaptığı ve önceki operasyonlarda silahı bulunmayan örgütün silahlanmasının eylem hazırlığı olarak değerlendirildiği belirtildi.

KOCAELİ'NDE 19 KİŞİ
Kocaeli'ndeki Hizb-ut Tahrir operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 19'u adliyeye sevk edildi. Örgütün ikinci adamı olduğu iddia edilen 1 kişinin ise Şanlıurfa'ya gönderildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 19 zanlı Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nce aranan ve Kocaeli'nde gözaltına alınan örgütün ikinci adamı olduğu iddia edilen M.N.Y'nin ise daha önce Şanlıurfa'ya gönderildiği bilgisi alındı.

ERZURUM VE KARS'TA 7 KİŞİ
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan C.K, B.G, İ.G, R.T, M.G ve P.K ile Kars'ta gözaltına alınarak Erzurum'a getirilen E.E'nin sorguları tamamlandı. Güvenlik güçlerinin 23 ilde eş zamanlı düzenlediği Hizb-ut Tahrir terör örgütü operasyonu kapsamında Erzurum ve Kars'ta gözaltına alınan toplam 7 kişi Adliye'ye sevk edildi.

VAN'DA 8 KİŞİ
Güvenlik güçlerinin 23 ilde eş zamanlı olarak Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında Van'da gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 8 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
Beşyol mevkisinin trafiğe kapatılmasından sonra adliyeye getirilen zanlılar, polis aracından indirilişleri sırasında tekbir getirerek, slogan attı.
Ağrı'daki operasyonda gözaltına alınan 1 kişinin ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gönderildiği bildirildi.

A.A.



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs