En Sıcak Konular

Anavatan'da tepki istifası

27 Temmuz 2009 11:52 tsi
Anavatan Partisi Hakkari İl Başkanı Ahmet Muhurdaroğlu, DP ile birleşmeye tepki göstererek partisinden istifa etti.

Muhurdaroğlu, 1984’ten bugüne kadar 25 yıldır Anavatan Partisi’ne hizmet verdiğini, belediye başkanlığı, belediye başkan yardımcılığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği gibi görevlerde bulunduğunu, 8 yıldan beri de Hakkari İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü bildirdi.

Ortada Anavatan diye bir şeyin kalmadığını söyleyen Muhurdaroğlu, “Anavatan’ı götürüp DP ile birleştirdiler. Bu bakımdan artık hukukun kalmadığı, demokrasinin kalmadığı bir yerde benim bulunmam doğru değildir. Bu bakımdan ben Anavatan Partisi Hakkari İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Ben bu görevi de sırf rahmetli Turgut Özal ve değerli arkadaşım, başkanım Mardin eski milletvekili Muharrem Doğan’ın hatırı için yürütüyordum. Yoksa ben 3-4 sene evvel zaten bu görevden istifa edecektim. Muharrem Doğan neredeyse Muhurdaroğlu oradadır” diye konuştu.

Birleşmeden sonra Anavatan’ın trilyonluk mallarının hazineye geçeceğini dile getiren Muhurdaroğlu, birleşmeden sonra DP’nin daha güçlü bir parti olacağına da inanmadığını ifade etti. Muhurdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“DP misyonunu doldurmuştur ve bitmiştir. Birleşme Anavatan Partisi’nin bayrağı altında olsa desteklerdim. Çünkü Anavatan Partisi misyon partisidir, geniş tabanlı bir partidir. Tekrar dirilebilirdi. Fakat DP’nin 80 yaşındaki bir genel başkanın başkanlığında hiçbir yere varabileceğine inanmıyorum.”

Muhurdaroğlu, istifa dilekçesinde ise şunları kaydetti:

“Türkiye’ye çağ atlatan, büyük proje ve reformları ile ülkemizi renklendiren rahmetli Turgut Özal’ın ricası üzerine 1983 yılından beri Anavatan bayrağını dalgalandırdım ve maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet ettim. DP ile partimizi ittifak ettirerek Turgut Özal ruhu ve felsefesinden uzaklaştırdınız. Teşkilat olarak partimizin simgesi olan çalışkan ve barışçı Anavatan ruhu ve Anavatan misyonunu DP’ye teslim ettiğinizden Hakkari İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs