Türk yorumu | " /> Türk yorumu | "/>

En Sıcak Konular

Guardian'dan Türk yorumu

26 Temmuz 2009 21:40 tsi
Guardian'dan Türk yorumu Guardian, Avrupa'da radikal İslamcı akımların oluşmasının inancını kaybettiğini, bu noktada Türklerin aşırı radikal bir İslamcı inancın oluşumuna direndiğine dikkat çekti.

İngiliz The Guardian gazetesi, Avrupa'da radikal İslamcı akımların oluşmasının inancını kaybettiğini, bu noktada Türklerin aşırı radikal bir İslamcı inancın oluşumuna kuvvetli bir şekilde direndiğine dikkat çekti. The Guardian'ın Pazar günleri The Observer adıyla yayınlanan gazetesinde "Avrupa'da radikal oluşumlar solmaya başlıyor" başlığıyla yer alan haberde yıllar önce Madrid ve Londra'da yaşanan terör saldırıları ile Hz Muhammed'i (s.a.s) tasvir eden karikatürlerin ardından bütün Avrupa'nın radikal İslamcı oluşumların yükseleceğini beklediğini; ancak bugün tam tersinin görüldüğünü vurguladı.

The Observer ayrıca, 2005 yılında Fransa'da başlayan Afrikalı göçmenlerin isyan olaylarını ardından dünyaca ünlü çok sayıda tarihçinin Avrupa'nın gelecekte büyük İslamcı olaylara gebe olduğunu ve hatta tarihçi Bernard Lewis'in "Avrupa İslamlaşacak" dediğini hatırlattı. Ancak her şeyin beklendiği gibi olmadığının altını çizen gazete, Avrupa'da radikal bir akımın oluşmasının önündeki en büyük direnişin Türk asıllı göçmenlerin oluşturduğunu yazdı.

Haberde yer alan ve Avrupa genelinde yapılan bir anket araştırmasında "Avrupa ülkelerinde sivilleri hedef alan bir saldırı sizce haklı çıkarı var mıdır?" sorusuna Fransa'da yaşayan Müslümanların yüzde 82'sinin, Almanya'daki Müslüman nüfusun ise yüzde 91'inin "hayır" dediği ortaya çıktı. Araştırmayı yapana Gallup şirketi yetkililerinden Magali Rheault, "Bu sonuçlar son bir kaç yıldır aynı seviyede. Müslüman halk ile aşırı grupların birbirinden ayırmak çok önemli. Müslüman halk aşırı radikal grupların davranışlarından çok uzak." yorumunu yaptı.

Bu arada İngiltere'de olası bir terör saldırısına karşı alarm seviyesinin "güçlü" seviyesinden olması ihtimaller dahilinde olan "önemli ihtimal" seviyesine indirildiğini yazan gazete, bunun oluşmasında İngiltere'de yaşayan Müslümanların aşırı radikal gruplara karşı gösterdikleri duruşun da önemli etkenler arasında yer aldığı ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER RADİKAL GRUPLARIN OLUŞMASINA DİRENİYOR"

Haberde Türklerin Avrupa'daki sosyal hayata olan etkisini de ele alan gazete, Hollanda gizli servisi tarafından yakın zaman önce yapılan bir araştırmada özellikle Avrupa'daki Türk toplumunun kıtada İslamcı radikal grupların oluşmasına karşı bir panzehir görevi üstlendiğine işaret etti. Gizli servisin araştırmasında ayrıca, yakın ve orta vadede mevcut aşırı grupların Türk toplumu içinde kabul görmeyeceği de vurgulandı.

cihan



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,440 µs